7 redenen waarom Farrow & Ball de milieuvriendelijke keuze is voor jouw huis

De verf van Farrow & Ball is niet alleen rijk gepigmenteerd maar ook zeer milieuvriendlijk.

27 Juni 2019

Farrow & Ball staat bekend om zijn rijkelijk gepigmenteerde verf en handgemaakte behang en is een onmisbaar product geworden in de huizen van stijlbewuste mensen. Maar wist je dat het ook de milieuvriendelijkste keuze is voor je huis? Hier volgen zeven redenen waarom het verfbedrijf uit Dorset beter is voor de aarde en voor iedereen die het gebruikt:

  1. Het is kindvriendelijk: je kan er gerust op zijn dat de Estate en Modern finishes gecertificeerd zijn voor veilig gebruik in kinderkamers en conform de richtlijn voor de veiligheid van speelgoed. De producten zijn perfect voor niet alleen het opleuken van de muren, maar ook van speelgoedkisten, kinderbedjes, hoofdeindes, boekenkasten of kledingkasten!
  2. Milieuvriendelijke verf eigenschappen: het gehele verf assortiment van Farrow & Ball is op waterbasis en is dus veilig te gebruiken in alle kamers van het huis. Het is milieuvriendelijker en heeft een snellere droogtijd dan andere verfsoorten! Ook zijn verfborstels makkelijker schoon te maken, zonder dat je schadelijke oplosmiddelen hoeft te gebruiken.

  3. Makkelijk aan te brengen: het minimale VOS-gehalte in de verf zorgt ervoor dat de verf laag in geur is en je geen nare dampen hoeft in te ademen.
  4. De verpakking is oneindig herbruikbaar: blikken kunnen steeds opnieuw gerecycled worden en het kan zo maar zijn dat hij weer een keer in je huis verschijnt!
  5. Al het materiaal dat wordt gebruikt voor het behangpapier is afkomstig uit duurzame bossen en is op verantwoordelijke wijze gefabriceerd. Het papier wordt bedrukt met Farrow & Ball‘s eigen verf op waterbasis, dus is het milieuvriendelijk van begin tot eind. Tot slot bevat het geen vinyl, dus kan het overgebleven papier gemakkelijk gerecycled worden.
  6. Geen niet vloeibare afvalresten: bij Farrow & Ball in Dorset wordt alles met zorg gemaakt en dat betekent dat 100% van de niet vloeibare afvalresten nu worden gerecycled of worden omgezet tot energie. Het werk van het merk is bekroond met milieu accreditaties en Farrow & Ball zat de afgelopen vier jaar steevast onder de winnaars/finalisten van de Coatings Care Awards.
  7. 97% van de vloeibare afvalresten worden gerecycled en ze zijn bezig om dit naar 100% te krijgen. Het water dat Farrow & Ball gebruikt wordt gerecycled in hun eigen waterzuiveringsinstallatie, die het water behandelt voordat het helder wordt doorgestuurd naar de waterzuiveringsinstallatie van de gemeente.

Er zijn 132 kleuren, van zachte neutrale kleuren tot felle rode kleuren of kalmerende blauwtinten. Daardoor is er een kleurenschema voor elk huis en iedere tint heeft een aanvullende witte verf. Milieuvriendelijk zijn is nog nooit zo makkelijk geweest!

Ga voor meer informatie naar: www.farrow-ball.com

Reacties