3 tips voor het vinden van de juiste specialist

Ga je binnenkort verbouwen en zoek je de juiste vakman? Met deze tips vind je binnen no-time de specialist waar je naar op zoek bent.

18 Juni 2020

Wil je je woning binnenkort verbouwen? Of is er een specifieke klus die je graag wilt uitvoeren, maar je niet alleen kan doen? Het is belangrijk dat je de juiste specialist inhuurt voor een woning gerelateerde klus. Je wilt natuurlijk dat de opdracht goed en snel wordt uitgevoerd, maar hoe vind je nu eigenlijk de juiste specialist? Wij geven je graag een drietal handige tips om de juiste vakman te vinden.

Een betrouwbare vakman

Je begint in veel gevallen met zoeken naar een specialist op Google. Je zult zien dat je al snel honderden resultaten krijgt bij het intypen van ‘badkamerspecialist’ of ‘keukenrenovatie specialist’. Het is mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om ervoor te zorgen dat je de juiste vakman kiest, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten:

Werkomgeving

Kijk altijd waar de specialist actief is. Opereert deze in heel Nederland of werkt het bedrijf alleen in het noorden van het land? Dit is een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste man voor de klus. 

Betrouwbaarheid

Je wilt natuurlijk dat jouw opdracht goed wordt opgeleverd. Om deze reden is de betrouwbaarheid van de specialist van belang. Kijk op de website naar de oprichtingsdatum en controleer de contactgegevens. 

Winkel of showroom

Wil je graag weten welke mogelijkheden er zijn? Een specialist plaatst vaak een aantal voorbeelden van het geleverde werk op de website. Daarnaast is het ook vaak mogelijk om een bepaalde winkel of showroom te bezoeken.

Certificaten en recensies van eerdere klanten

Naast de eerder genoemde aspecten waar je op kunt letten, zul je ook moeten kijken naar de kwalificaties. De specialist moet namelijk de benodigde certificaten en verzekeringen in bezit hebben. Als er iets mis gaat, moeten de kosten namelijk worden gedekt door de verzekering van de vakman. Daarnaast raden we je aan om recensies van eerdere klanten te lezen. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van het bedrijf. Op Google zijn vaak reviews van bedrijven te vinden. Vraag ook altijd even rond in je eigen omgeving. Misschien weten zijn een goede vakman die geschikt is voor jouw specifieke klus.

Offertes vergelijken

Je hoeft natuurlijk niet met de eerste de beste specialist in zee te gaan. Het loont in veel gevallen om offertes van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Je wilt natuurlijk niet te veel voor jouw klus betalen. Een goede vakman stelt een duidelijke offerte op waarin de kosten volledig worden beschreven. Let op de werkuren, de materialen en de kosten hiervan. Door offertes vergelijken vermijd je onaangename verrassingen aan het einde van de klus. Zo kun je bijvoorbeeld zonnepanelen offertes vergelijken, maar ook badkamerrenovatie offertes. We adviseren om niet altijd voor de laagste prijs te kiezen. We snappen dat een lage prijs voor een klus aantrekkelijk is, maar in sommige gevallen blijkt dit een teken van onbetrouwbaarheid. Kies daarom voor de duidelijkste offerte en niet altijd voor de laagste prijs.

 

Reacties