Foto: 2

Verbouwen? Doe deze drie dingen niet zelf!

Ben jij een ervaren hobbyklusser? Prijs jezelf dan gelukkig, want dan kun je al veel dingen binnenshuis zelf.

Denzel 12 Maart 2023

Waarschijnlijk van behangen tot kasten maken, en van verven tot lampen ophangen. Toch zijn er zaken waarvan wij aanraden om deze niet zelf te doen. Niet omdat we niet geloven dat je het kan, maar omdat iemand anders het simpelweg béter kan. Welke drie zaken dat zijn? Dat hebben wij voor je in dit blog op een rijtje gezet.

Lekker strak

Waarmee een mooi interieur zich onderscheidt van een prachtig interieur? Dat is de afwerking. Een kozijn super netjes schilderen lukt de meeste klussers nog wel, maar er zijn klussen waar je echt specialistische kennis voor nodig hebt. Een voorbeeld hiervan is het strak trekken van muren. Of het nu gaat om een nieuwbouwhuis of juist een prachtig oud en gerenoveerd pand. In beide gevallen zijn de muren nog niet meteen klaar voor een laagje verf of behang. Hier moet eerst nog iets mee gebeuren. Dunpleister op nieuwbouw is hier een voorbeeld van. Dit is een dun laagje stuc, wat direct een mooi en glad resultaat geeft. Maar ook de vertrouwde stukadoor is er één in de categorie; sowieso inhuren! Wanneer je dit soort zaken zelf oppakt, zul je het nooit zo mooi krijgen dan dat het de expert lukt. Want stucen, dat is echt een vak apart.

Geef gas

Veel huizen gaan van het gas af, maar lang nog niet alle. Mocht jij iets gaan veranderen aan je huis of nieuwe gasleidingen moeten aanleggen, huur dan iemand in die hier echt álles van weet. Een foutje op dit gebied kun je je echt niet veroorloven, en is daarnaast zeer snel gemaakt. Naast dat je de basis goed op orde moet hebben qua gas, is het ook aan te raden een expert op regelmatige basis bij je thuis uit te nodigen om even een check te doen. Dit zorgt ervoor dat je ook zeker weet dat alles nog up-to-date is.

Keuken opleuken?

Een laatste punt in je interieur waarvan wij zeker niet aanraden om het zelf te doen, is de keuken installeren. Dit is namelijk iets wat zeer precies moet gebeuren, erg lastig is, én iets waar je je tot in lengte van dagen aan blijft ergeren wanneer het niet goed is gebeurd. Niet voor niks biedt elke keukenaanbieder tevens de mogelijkheid om deze te plaatsen. Het is namelijk niet alleen een kwestie van het plaatsen van een paar kastjes, maar ook de aanleg van water en elektra. En dan hebben we het nog geen eens over gas gehad. Juist, die keuken is ook iets voor de expert.

Om kosten te besparen besluiten veel mensen bij het verbouwen van hun woning dingen zelf te doen. Een slimme keuze wat wij alleen maar toejuichen. Maar er zijn zaken waarvan het toch verstandiger is om uit te besteden. Wellicht kom je zelf een heel eind, maar in het kader van veiligheid is het dan beter een expert in te vliegen. Ook zijn er werkjes die zo nauw meten, dat een foutje snel gemaakt is. En geloof ons; aan dat soort slordigheden ga je je tot in lengte van dagen ergeren! Want zoals je weet; the devil is in the details.

Reacties
Anderen bekeken ook