Foto: 0-2023/2908-f31bda58f62b5e44dcd389d90742237a.jpg

Tuinieren op accu

Tuingereedschappen op accu bieden volop gemak en veiligheid. Je kunt je volledig vrij bewegen en ook het gevaar van het doorknippen van de eigen elektriciteitskabel is geweken.

09 Maart 2023

Daarnaast ben je af van schadelijke uitlaatgassen van benzinegereedschappen. Gardena presenteert een nieuwe trimmer, heggenschaar en 3 grasmaaiers die werken op een krachtige 18V Power for All-accu. Die kun je onderling uitwisselen en bijvoorbeeld ook gebruiken op tuingereedschappen van Husqvarna en klusgereedschappen van Bosch.

Power for All-accu

De Power for All-accu kun je gebruiken voor alle 18V-apparaten van GARDENA maar ook op die van Husqvarna, Bosch en 7 andere merken. Ben je al in bezit van een Power for All-accu en lader? Dan kun je het gereedschap zonder accu aanschaffen. Dat bespaart kosten en ruimte en je ontziet het milieu. Je herkent de accugereedschappen aan het Power for All-logo.

Strakke randjes

Met de nieuwe SmallCut accutrimmer maai je de randen van het gazon moeiteloos strak. Het apparaat is licht en comfortabel om mee te werken dankzij twee handgrepen. De ene bevat de bedieningsknop en met de andere zorg je voor balans en sturing. In tegenstelling tot veel andere producenten, werkt GARDENA met het unieke RotorCut snijsysteem met duurzame kunststof messen in plaats van een maaidraad. Daardoor is er veel minder weerstand bij het trimmen en dat resulteert in een extra lange werktijd van de accu. Met een snijdiameter van 23 cm en een werktijd tot 40 minuten is de SmallCut-accutrimmer geschikt voor kleinere gazons.

Makkelijk snoeien

De lichtgewicht, maar krachtige accuheggenschaar EasyCut is voorzien van een lasergesneden snoeimes van 40 cm lang. Het apparaat ligt comfortabel in de hand dankzij de ergonomisch ontworpen handgrepen en het uitgebalanceerde ontwerp. Met een werktijd tot 70 minuten is EasyCut gemaakt voor hagen in stadstuinen.

Krachtige grasmaaiers

De nieuwe PowerMax accugrasmaaier is verkrijgbaar in drie modellen met verschillende maaibreedte (30, 32 en 37 cm), geschikt voor een gazon tot respectievelijk 150, 200 en 350 m2. De PowerMax (37 cm) wordt gevoed door twee accu’s (18V) en heeft dus extra kracht waardoor je een gazon tot 350 m2 zonder onderbreking kunt maaien. Behalve een centraal instelbare maaihoogte hebben de nieuwe maaiers speciale graskammen. Die trekken de grassprieten naar binnen en maken het mogelijk om ook strak langs muren of gazonrandjes te maaien. Grote achterwielen zorgen ervoor dat je de maaier nog eenvoudiger kunt voortbewegen. De ergonomische handgreep ondersteunt de natuurlijke positie van de handen zodat je de maaier zelfs met één hand kunt voortduwen. De duwhoogte is verstelbaar en pas je eenvoudig aan de eigen lengte. Alle modellen zijn bovendien voorzien van een opvangbak die dankzij het GARDENA Cut & Collect-systeem veel maaisel kan opvangen. Na gebruik kun je de grasmaaier inklappen en ruimtebesparend opbergen.

Reacties
Anderen bekeken ook