LED-verlichting op de trap?

Bij een traprenovatie sta je vaak ook voor de keuze; wel of geen trapverlichting. Wij geven je voordelen van LED-verlichting bij een renovatie van je trap.

Herkenbare situaties

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je ligt ’s nachts lekker in je bed, maar moet er tóch even uit voor een toiletbezoek of een glas water. Tastend in het donker loop je de trap af, om vervolgens weer snel je warme bed in te duiken. Traplopen in het donker gaat vaak goed. Je kent je eigen huis tenslotte door en door, maar makkelijk is het niet. Daarnaast is de kans om je te verstappen in het donker een stuk groter. Een probleem dat simpel en snel opgelost kan worden met ledverlichting op de trap!

Meer zicht (maar wel uit het zicht)

Ledverlichting is een simpele en duurzame oplossing om traplopen in het donker veiliger te maken. Het zorgt er namelijk voor dat de treden op een subtiele manier verlicht worden. Bij een open trap kan je door de treden heen kijken, waardoor er automatisch meer natuurlijk licht op de treden valt. Bij een dichte trap wordt dit natuurlijke licht geblokkeerd. Hier kan ledverlichting een uitkomst bieden. De ledverlichting wordt onder de trede geplaatst en is dus uit het zicht. Overdag zie je daarom geen snoertjes of strips. Ook aan-en uitknoppen zijn niet van toepassing omdat de ledverlichting via een sensor of afstandsbediening aangaat. Loop je de trap op of af dan geeft de ledverlichting automatisch een prachtig effect op de treden, handig toch?

Mooie look

Naast dat LED-verlichting de trap een stuk veiliger maakt, ziet het er ook nog eens prachtig uit. Voor deze extra sfeer in je woning is het al reden genoeg om voor LED-verlichting te gaan! Het subtiele licht geeft de trap een chique uitstraling. Hoe subtiel je de LED-verlichting wil dat bepaal je zelf. Er zijn namelijk twee verschillende formaten ledstrips: 30 cm en 50 cm. Ga je voor de strip van 30 cm, dan wordt een kleiner deel van de trede verlicht. Wil je liever meer licht over de breedte van de trap? Dan is het bredere formaat van 50 cm geschikter. Beide formaten zijn verkrijgbaar in zowel warm wit als koud wit. Ga je liever voor een kleurtje? Dan zijn de ledstrips ook in RGB-kleur verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld de nieuwe kussens op de bank of andere kleuraccenten in je woning matchen. De LED-verlichtingstrips zijn naast een sensor ook op afstand te bedienen. Een leuke verrassing voor als je bezoek of een feestje hebt!

Ook ledverlichting in jouw trap?

LED-verlichting hoef je niet zelf aan te brengen. Hier komt Next Step, de expert in traprenovaties, om de hoek kijken. Next Step gelooft in een tweede kans en blaast jouw trap graag een nieuw leven in. Bij een traprenovatie van Next Step worden de huidige treden bekleed met overzettreden. Deze overzettreden zijn voorzien van een unieke HPL-toplaag en verkrijgbaar in vele unieke designs. Naast een trap van topkwaliteit, krijg je daarom ook een trap met een compleet nieuwe uitstraling! Wil je jouw trap een nieuwe look geven en hierbij ook direct van LED-verlichting voorzien? Dan krijg je nu tijdelijk gratis LED-verlichting bij een traprenovatie van Next Step. Een nieuwe trap is nog nooit zo makkelijk geweest! Meer weten over de trapverlichting of traprenovaties van Next Step? Vergeet dan niet om op de website te kijken.