Het dichtmaken van een open trap

Open trap dicht maken? Ontdek de mogelijkheden en voordelen in dit artikel.

Open versus dicht

Misschien heb je het zelf thuis wel: een open trap. Bij een open trap kun je tussen de treden door kijken omdat de zogeheten ‘stootborden’ missen; de (schop)planken die tussen de treden zitten om de trap dicht te maken. Wanneer deze ontbreken is de trap een stuk transparanter, wat een ruimtelijker gevoel creëert in het huis. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor om de open trap dicht te laten maken door een specialistisch bedrijf. Dit komt omdat het hebben van een dichte trap in vergelijking met een open trap veel voordelen met zich meebrengt. Benieuwd naar deze voordelen? Lees dan snel verder!

De voordelen

Allereerst is een dichte trap veiliger voor kinderen. De stootborden voorkomen namelijk dat kleine kinderen door de treden kunnen glippen. Daarnaast zorgt een dichte trap ervoor dat er minder warmteverlies in huis ontstaat. Bij een open trap staan de beneden- en bovenverdieping namelijk bijna onafgebroken met elkaar in verbinding. Hierdoor kan warme lucht zich gemakkelijker door het huis bewegen. Met een dichte trap zorg je ervoor dat warmte beter blijft hangen, fijn voor de energierekening! Ook valt vuil en stof bij een dichte trap niet door de treden heen, wat het schoonmaken ook nog eens een stukje makkelijker maakt. Tot slot heeft een dichte trap iets meer geluiddemping in vergelijking met een open trap.

Creëer extra ruimte

Het hebben van een dichte trap biedt nog een groot voordeel. Je kunt namelijk extra opbergruimte creëren door een garderobekast, schoenenkast of andere praktische ruimte onder de trap te plaatsen. Hoewel dit bij een open trap ook mogelijk is, sluit het nog mooier aan op een dichte trap. Praktisch en mooi dus!

Stootborden

Wanneer je ervoor kiest om stootborden tussen de treden te laten plaatsen, heeft dit effect op de gehele uitstraling van de trap. Ook de kleurkeuze van de stootborden kan de complete look en feel van de trap veranderen. Ga je voor een trap met witte stootborden dan zorgt dit voor een mooi contrast en een strakke uitstraling. De treden springen in de voorgrond, wat erg mooi kan lijken! Stootborden in hetzelfde design als de treden zorgen weer voor een massieve uitstraling. De trap vormt mooi één geheel.

Open trap dichtmaken

Een open trap dichtmaken kun je doen door zelf stootborden in de trap te plaatsen, maar dit is wel een precieze klus die nauwkeurig uitgevoerd moet worden, de stootborden moeten namelijk precies op maat worden gemaakt. Dit vergt vakwerk! Hiervoor zou je de vakmannen van Next Step Traprenovatie in kunnen schakelen. Zij voeren dagelijks traprenovaties uit waarbij het ook regelmatig voorkomt dat een open trap dichtgemaakt moet worden. Is dat niet veel hak- en breekwerk, zo’n traprenovatie? Nee, bij een Next Step traprenovatie worden op maat gemaakte overzettreden over de huidige treden heen geplaatst. Hierdoor heb je geen troep in huis. Deze overzettreden zijn van topkwaliteit en verkrijgbaar in veel unieke designs. Zo kun je jouw trap makkelijk en snel (zelfde dag klaar!) een compleet andere look geven. Je kan hierbij kiezen of je de stootborden in het wit of in hetzelfde design als de overzettreden wilt! Meer weten? Vergeet dan niet de website van Next Step te bekijken.