Foto: 2016/Stofzuigers-1.jpg

Top 5 stofzuigers

Een nieuwe stofzuiger kopen is geen bezigheid die we met grote regelmaat doen.

Met een beetje geluk doen we met een stofzuiger wel 10 jaar of langer. Op het moment dat hij eindelijk aan vervanging toe is, is er vaak op technologisch gebied zoveel veranderd dat we onwillekeurig in dubio komen. Gaan we wederom voor het merk waar we zo vertrouwd mee zijn of toch maar een met de allernieuwste snufjes? Om je een beetje op weg te helpen zetten we hier de bestverkochte merken van het afgelopen jaar voor je op rij. Omdat eenieder zijn behoefte verschillend is, hebben we de lijst algemeen gehouden. Er wordt niet ingegaan op specifieke serienummers en ook de volgorde van de merken is willekeurig.

Hieronder de beste merken voor stofzuigers:

AEG

Met name de Compact-serie van AEG doet het de laatste jaren bijzonder goed. Met een opperbeste zuigkracht, extra lange telescopische buizen en snoer, een lekker stofzuigertje waar je gemakkelijk mee tussen de meubels door manoeuvreert. Ondanks het kleine formaat is de AEG zeer compleet met zijn accessoires.

Nilfisk

Al meer dan tientallen jaren de meest bekende stofzuiger als het op zuigkracht aankomt. De robuuste roestvrijstaalkleurige Nilfisks zijn ideaal voor grotere ruimtes en een extra lang snoer. Een prettige bijkomstigheid van deze machine is dat wanneer je onverhoopt zonder stofzuigerzakken zou komen te zitten, je hem ook zonder zak kan gebruiken.

Bosch

Complete machines met hoge zuigkracht, voorzien van soft wheels en extra borstels zoals een parketborstel. Bosch stofzuigers zijn daarnaast voorzien van een HEPA-filter, onmisbaar voor mensen met gevoelige neus en luchtwegen.

Numatic

De Numatic is een uiterst prijsgunstige vacuümzuiger in de energieklasse A. De machines zijn, ongeacht het model, allemaal voorzien van een extra HEPA-filter tegen geurtjes en uitstoot van fijnstof en instelbaar op 2 Watt standen.

Siemens

Ook van Siemens is de Compact-serie veruit het meest populair. Ondanks het kleine formaat beschikken deze stofzuigers toch nog over een royaal stofzakvolume van vier liter en zijn ze daarnaast voorzien van een hygiënefilter dat de uitblaaslucht nog eens extra filtert.

Reacties