Verbouwen en verduurzamen met kunststof?

Verbouwen is een hele klus. Als je met verbouwingsplannen rondloopt en al een heel plan uitgewerkt hebt heb je daar waarschijnlijk al iets van gemerkt.

26 Mei 2020

Er komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie dacht want als je met de ene klus begint moet het andere ook gedaan worden. En meteen ook de kozijnen en de deuren doen, want nu je toch bezig bent... Daardoor moet je een paar belangrijke beslissingen nemen. Want ga je je deuren en kozijnen schilderen? Of neem je kunststof kunstkozijnen en een kunststof voordeur? Heb je er überhaupt wel eens aan gedacht om over te stappen op kunststof deuren en kozijnen?

Kunststof kozijnen en een kunststof voordeur?

Veel mensen moeten even wennen aan het idee om over te stappen op kunststof kozijnen en een kunststof voordeur. Is dat wel mooi? Is er wel keuze in kunststof voordeuren? Ik heb een sfeervol oud huis, ben ik dan niet beter af met hout? Dat soort vragen worden vaak gesteld. Pas als mensen zien wat er op het gebied van kunstkozijnen mogelijk is, gaan ze er anders over denken. En zeker ook als ze de kunststof voordeuren zien. Zelfs voor een sfeervol oud huis is een passende kunststof voordeur te vinden. En ze zijn haast niet te onderscheiden van houten deuren.
Als je het niet weet zie je het niet. Net als bepaalde vegetarische producten. Als je het niet weet proef je het verschil niet met echt vlees. Zo is het met de kunststof deuren en kozijnen ook. Net echt hout, maar stukken goedkoper en helemaal onderhoudsvrij. Dat laatste spaart je (twee)jaarlijks enorm veel werk en veel onkosten. Je houdt tijd en geld over, ga dat extra weekje weg maar vast boeken.

Onderhoudsvrije materialen

Als je besloten hebt om je houten voordeur en kozijnen te vervangen voor kunststof kozijnen en een kunststof voordeur wordt dat even een hele klus maar volgend jaar zal je blij zijn dat je deze beslissing genomen hebt. Voordeel is ook dat je huis er aan de buitenkant mooi uit blijft zien, ook in de loop der jaren. Storm, wind, hagel of regen, kunststof rot niet weg, bladert niet af, wordt niet lelijk. Het blijft mooi en is onderhoudsvrij. Des te leuker is het dan om je ook op de binnenkant te storten. Een open keuken bijvoorbeeld en een houten vloer van pvc. Die net als je kunststof ramen authentiek oogt, maar ondertussen heerlijk onderhoudsvrij is. De kids kunnen er op rauzen, er kan een glas rode wijn over heen vallen. Dat maakt allemaal niet uit. Helemaal ideaal die onderhoudsvrije materialen van tegenwoordig. Succes met je verbouwing!

Reacties