Foto: 2014/werkspot-opknappen-huis-populair.jpg

Werkspot.nl: opknappen huis populair

Zestig procent van de Nederlanders verlangt naar opknappen huis. Badkamer, keuken en tuin in top 3 verlanglijst.

Bij 39 procent van de Nederlanders blijft al meer dan één jaar een klus liggen. In 30 procent van de gevallen is tijdgebrek de meest genoemde factor waardoor klussen zó lang blijven liggen. Eén miljoen Nederlanders heeft geen zin om de klus op te pakken. De klussen die het meest blijven liggen zijn de schilderklussen, maar liefst 1,2 miljoen. Dit blijkt uit de Klusmonitor uitgevoerd door Market Response onder 1.041 Nederlanders in opdracht van Werkspot.nl, de website die klus en vakman bij elkaar brengt.

Toch verlangen ruim 7 miljoen Nederlanders ernaar om het huis op te knappen. De meeste Nederlanders dromen van een nieuwe badkamer. Samen met de keuken en tuin vormt dit de absolute top 3. Personen boven de 55 jaar zijn vaker tevreden met hoe hun huis nu is. Ook personen met een beneden modaal of modaal inkomen geven vaker aan tevreden te zijn met hoe het nu is, dan personen met een boven modaal inkomen. De echte dromers zijn de mensen met een meer dan modaal inkomen in de leeftijd van 35-54 jaar. CEO van Werkspot.nl Ronald Egas zegt hierover "Dit zijn typisch de hoogopgeleide 2 verdieners die wel het budget en de dromen hebben maar vaak geen tijd hebben in hun drukke bestaan om de klus op te pakken."

Veel verlangens worden wel omgezet naar een daadwerkelijke klus. Al drie kwartalen op rij is er een positief klussentiment. Het klussentiment is een voorspellende index voor het komend half jaar: de verwachting is dat er de komende zes maanden 2,7 miljoen klussen worden uitbesteed. Een groei van 300.000 klussen ten opzichte van het aantal uitgevoerde klussen afgelopen half jaar.

CEO van Werkspot.nl Ronald Egas verwacht dat het aantal klussen dat blijft liggen de komende jaren minder wordt. “Met de komst van websites zoals Werkspot.nl wordt de drempel lager om een klus op te pakken. Waar veel mensen soms wel enkele handige klussers kennen uit eigen kring zijn alle type vakmannen van loodgieter tot elektricien en van schilder tot tuinman nu binnen handbereik. Net zoals het met de komst van Marktplaats en Ebay makkelijker werd om je overbodige spullen te verkopen is het nu heel eenvoudig geworden om klussen die blijven liggen te laten uitvoeren. Hierdoor zal de drempel om een klus op te pakken worden weggenomen. We staan pas aan het begin van de online diensten revolutie’’, zegt Ronald Egas.

Demografische feiten & wetenswaardigheden:

- Personen van 35 jaar tot 54 jaar geven vaker aan een aanbouw of opbouw te willen laten maken.
- Personen met een modaal of boven modaal inkomen geven vaker aan hun keuken te willen laten verbouwen dan personen met een beneden modaal inkomen.
- Personen uit Gelderland geven minder vaak aan tevreden te zijn met hoe het nu is dan personen uit Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg.

Lees meer over de resultaten uit het onderzoek in de uitgebreide versie van de Klusmonitor

Publicatiedatum: 23 oktober 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties