Schuifpui een aanwinst voor je woning?

19 Februari 2015

Vroeger hield men het liefst ramen en deuren klein zodat koude en ongewenste bezoekers buiten bleven.


Met de moderne isolatie- en beveiligingstechnieken van tegenwoordig gaan deze argumenten niet meer op en is een schuifpui eigenlijk een aanwinst voor elke woning. Stel, je hebt twee ramen naast elkaar en je wil daar een schuifpui voor in de plaats hebben, kan dat? Ja, ook dat kan, de twee afzonderlijke lateien van de ramen worden dan vervangen door een overbruggende stalen bint.

Soorten schuifpui

Schuifpuien zijn er in hout, kunststof, staal en aluminium. Hout wordt zeer weinig meer gebruikt vanwege het onderhoud, het gewicht en het feit dat je een borstwering nodig hebt. De vensters kunnen dus niet tot aan de grond. Kunststof is aantrekkelijk vanwege de kiepstand die sommige modellen bieden en indien de rest van de woning uitgesproken kunststof kozijnen heeft. Stalen schuifpuien zagen we tot enkele jaren nog vaak maar inmiddels heeft het veel lichtere en duurzamere aluminium deze trend volledig overgenomen.

Mooi, gebruiksvriendelijk en energiezuinig

Van een schuifpui van aluminium kan je met recht zeggen dat ze een aanwinst voor een woning is. Aluminium kozijnprofielen worden onder hoge temperaturen gepoedercoat waardoor ze een duurzame zo goed als onderhoudsvrije kleurlaag krijgen. Door de slanke uitvoering van de raamlijsten kan je een twee, drie tot zelfs vierdelige schuifpui laten zetten waarvan er meerdere delen beweegbaar zijn. Deze unieke eigenschap is voorbehouden aan een aluminium schuifpui en niet mogelijk met een systeem van kunststof of hout.

De vakmensen achter Tudor-kozijnen.nl hebben zich door goed te luisteren naar de wensen van de klant weten te specialiseren in het plaatsen van schuifpuien, serre's en overkappingen. De door Tudor geplaatste kozijnen en deuren zijn voorzien van het politiekeurmerk en verkrijgbaar in meerdere modellen en kleuren. Ook niet onbelangrijk met de huidige economische situatie is dat je van de prijs van een aluminium schuifpui ook niet stijl achterover valt. Samen met het extra wooncomfort dat je ermee wint zal je er spijt van hebben dat je niet jaren eerder een schuifpui hebt laten zetten.

AANBEVOLEN

Online kozijnen kopen

Wat je ook van plan bent, je wilt weinig onderhoud...

Een kunststof schuifpui

Plannen om een nieuwe schuifpui aan te schaffen en...

Ramen en kozijnen

Het kiezen voor energiebesparende maatregelen als ...

Natuursteen raamdorpels

De handgemaakte natuursteen raamdorpels van Nibo S...

Hou de vliegen buiten deze zomer

Zodra het warmer wordt, wil je graag alle ramen en...

Renoveer je ruit

Glas is poreus en ontstaan door onder meer de inwe...
Advertentie