Foto: velux-warmtewering-vrouw.jpg

Dakramen met zonwering

In de lente worden de dagen weer langer, en de zon weer sterker. Voor velen is dit een hoopvol begin van het zonnige seizoen.

Toch brengt dat ook altijd wel wat ongemakken met zich mee. Zo kunnen sommige kinderen niet zo goed slapen als het nog licht is. Of wordt het huis te warm. Door te kiezen voor VELUX dakramen met de juiste raamdecoratie en zonwering kun je dit oplossen. Hiermee bespaar je ook meteen energie in huis.

Isolatie en warmtereductie met je dakraam

In de zomer kan de temperatuur in huis en vooral op zolder door de zon flink oplopen. Toch kun je energie besparen met handig gebruik van daglicht, natuurlijke ventilatie en zonwering. Als je de dakramen overdag gesloten houdt en de zonwering dicht, kun je voorkomen dat het te warm wordt in huis. Een VELUX dakraam met VELUX raamdecoratie zorgt voor een betere isolatie van 34 procent. VELUX dakramen met buitenzonweringen of rolluiken van VELUX zorgen voor een warmtereductie tot wel 95 procent. Hierdoor is er minder energie nodig om de kamer te koelen met een airco of ventilator. ’s Avonds zet je dan de dakramen weer open voor natuurlijke koeling en ventilatie.

Automatische zonwering

Met een geautomatiseerd systeem kun je nog gemakkelijker energie besparen. Er zijn namelijk elektrische bedienbare VELUX dakramen, buitenzonweringen en rolluiken die worden aangestuurd met zonne-energie. Deze kun je vooraf zo programmeren dat ’s nachts de zolderruimte wordt geventileerd en overdag de temperatuur wordt gereguleerd. Zowel het dakraam, het rolluik als de buitenzonwering worden aangestuurd door zonne-energie en kunnen met één afstandsbediening worden bediend. Dit doe je door een energiebesparend programma in te stellen, waardoor alle producten automatisch aangestuurd worden. Zo gaat zonweren en ventileren vanzelf.

Wit design raamdecoratie

Houd je van een frisse, lichte sfeer in huis? Dan is misschien de nieuwe VELUX raamdecoratie met wit design zijgeleiding iets voor jou. Bij raamdecoratie met wit design zijn de cassette en zijgeleidingen van de raamdecoratie gemaakt van wit afgelakt aluminium. Hierdoor passen ze perfect bij een wit interieur en witte VELUX dakramen. Raamdecoratie met Wit design heeft een slank profiel en een smallere cassette voor meer daglicht en uitzicht.

De nieuwe Wit design raamdecoratie past perfect in een licht en strak interieur. Er zijn vele mogelijkheden met Wit design: je kunt bijvoorbeeld kiezen voor verduisterende rolgordijnen (handbediend), jaloezieën, plissé gordijnen. De omlijsting is strak wit, maar de keuze van het materiaal kan variëren: er zijn 87 verschillende trendy kleuren en dessins. Met een handig bevestigingssysteem is de Wit design raamdecoratie snel en eenvoudig te monteren.

Meer informatie: www.velux.nl

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties