Foto: interieur aangepast

Bouw of verbouwplannen? Dan is deze woonbeurs echt een must!

Door het jaar heen zijn er heel wat woonbeurzen in Nederland, maar een van de meest complete beurzen is toch wel Beurs Eigen Huis in de Jaarbeurs.

Het is al jaren onze favoriete beurs omdat dit dé place to be is om de nieuwste woontrends te spotten, inspiratie op te doen en advies in te winnen als je bezig bent met het (ver)bouwen of inrichten van je woning. Benieuwd wat je kunt verwachten? Lees dan deze vijf redenen waarom wij een bezoek aan Beurs Eigen Huis zeker de moeite waard vinden.

1. Alle informatie onder één centraal dak

Beurs Eigen Huis biedt echt alles om je droomhuis te realiseren. Drie dagen lang presenteren meer dan 200 exposanten hun nieuwste producten en plannen. Wil je bijvoorbeeld informatie over het aanvragen van een bouwvergunning, het plaatsen van een dakkapel, of ben je op zoek naar een nieuwe badkamer? Dan ben je hier op het juiste adres. Je vindt hier architecten, aannemers, financieel adviseurs maar bijvoorbeeld ook energie-experts. Je ziet op deze beurs niet alleen de grote woonmerken, juist ook minder bekende merken en designers showen hun nieuwste ontwerpen en producten. Zo zagen wij vorig jaar een zeer bijzondere afzuigkap die nu in onze keuken hangt.

2. Laagdrempelig interieur- en tuinadvies

Op veel beurzen vind je óf interieurideeën, óf bouwadvies, óf tuintrends, maar op deze beurs vind je dit allemaal! Je wandelt hier van het ene droomhuis vol woontrends naar het andere. Vorig jaar spraken mijn man en ik met een aantal stylisten en lieten we een lichtplan maken voor onze nieuwe woonkamer, om vervolgens door te lopen naar het tuingedeelte, waar we ideeën opdeden en in gesprek raakten met hoveniers en een tuinarchitect over het wel of niet bouwen van een veranda. Er is bovendien ook een Keuken & Badkamer Plein. En iedereen staat écht klaar om al je vragen te beantwoorden. Tip: heb je al tekeningen van je (ver)bouwplannen? Neem deze dan mee, zo kunnen verschillende specialisten je voorzien an concrete tips en adviezen.

3. Meet the experts

Gedurende drie dagen is er een sprekerspodium met zeer interessante sprekers die vertellen over uiteenlopende onderwerpen die er echt toe doen als je bouw of verbouwplannen hebt. Elke dag kun je kiezen uit een groot aantal sprekers zoals juristen, financieel adviseurs of experts die iets kunnen vertellen over duurzaam wonen of tuintrends. Deze sprekers zijn volgens ons een toegevoegde waarde voor de beurs omdat je in korte tijd alle informatie krijgt die je nodig hebt, maar waarvan je zelf eigenlijk niet weet dat je het moet weten.

4. Introductie van diverse duurzame ontwikkelingen

Als je op dit moment gaat bouwen of verbouwen dan kun je er haast niet omheen: de duurzame ontwikkelingen in de bouw. Wij vinden het ook belangrijk om alles zo ‘groen’ mogelijk aan te pakken, maar soms zien we door al de groene bomen het bos niet meer. Beurs Eigen Huis helpt bij het maken van de juiste keuzes. Naast duurzaam advies en inspiratie vind je op de beurs ook de allernieuwste praktische ontwikkelingen zoals zonnepanelen, energiezuinige klimaatsystemen, warmtepompen en de nieuwste isolatie- en ventilatieproducten.

5. Kinderopvang!

Het klinkt misschien een beetje flauw, maar wat wij ook echt waarderen bij deze beurs is het gezellige kinderknutselplein; kinderen van 3 tot 13 jaar mogen daar lekker twee uur knutselen onder begeleiding. Papa en mama kunnen zo heerlijk zelf even rustig een gesprek voeren of naar een spreker luisteren. Wij zijn echt heel positief over deze beurs. De sfeer is goed, de stands zijn allemaal goed verzorgd en prachtig ingericht en er is lekkere koffie, maar vooral het feit dat zoveel experts serieus de tijd voor je nemen, vinden wij uniek. Vorig jaar verbouwden wij onze woonkamer en keuken en dit jaar is onze badkamer aan de beurt, dus wij zijn weer van de partij in de Jaarbeurs! Nieuwsgierig geworden en denk je, die beurs wil ik ook wel eens bezoeken? Dat kan in maart!


Datum Beurs Eigen Huis : 9 - 11 maart 2018
Openingstijden : 10:00-17:00 uur
Locatie : Jaarbeurs Utrecht
Entreeprijzen : € 17,50 p.p.
Voorverkoop : € 14,00 via www.realiseerjedroomhuis.nl

Reacties
Anderen bekeken ook