Foto: 2020/houten-kozijnen-deuren-profel.jpg

Houten kozijnen en deuren beschermen

Langer genieten van je houten kozijnen en deuren? Ontdek hoe ze worden beschermd met een oerdegelijke afwerking.

Houten kozijnen en deuren beschermen? Ga voor een vijflagenbehandeling

Houten kozijnen en deuren stralen warmte en degelijkheid uit. Je wilt er dan ook zo lang mogelijk van genieten. Informeer daarom bij de fabrikant over de bescherming tegen weersinvloeden, vocht en verwering.

Bij Profel krijgen de afgelakte houten kozijnen en deuren een unieke vijflagenbehandeling: drie drenklagen en twee afwerklagen. Zo geniet je er langer van en is minder onderhoud nodig.

Drie drenklagen om je houten kozijnen en deuren te beschermen

Voor het glas en beslag gemonteerd worden, krijgen de kozijnen en deuren drie drenklagen: - drenking tegen schimmels en insecten - basiskleurdrenking als voorbereiding voor latere kleurafwerking - drenking met poriënvuller: om alle poriën te dichten en een betere hechting voor de latere afwerklaag te garanderen Deze drie lagen vormen een stevig fundament voor de laklaag.

Twee elektrostatische laklagen als finishing touch

Door een degelijke afwerking gaan je houten kozijnen en deuren langer mee en is er minder onderhoud nodig. Met een dubbele elektrostatische laklaag gaat er elektrische stroom door de verflagen. Zo wordt de lak gelijkmatig verdeeld over het volledige profiel en krijgt ook de binnenkant van je kozijn of deur van een mooie laklaag. De drie drenklagen en de twee laklagen komen overeen met vijf kwastlagen. Pas na het hele proces worden de scharnieren, rubbers en het glas gemonteerd.

100 procent milieuvriendelijk

Profel gebruikt alleen watergedragen drenk- en afwerklagen. Die zijn volkomen onschadelijk voor het milieu. Tijdens het afwerkingsproces houden de specialisten van Profel de temperatuur en luchtvochtigheid in de gaten. Zo krijg je waar voor je geld: houten kozijnen en deuren met een duurzame bescherming. Ontdek alles over de houten kozijnen en deuren van Profel.

Meer van Profel Kozijnen & Deuren
Reacties