Foto: glazen-schuifwand-waar-op-letten

Glazen schuifwanden kopen: hier moet je op letten

Met glazen schuifwanden kun je je overkapping afsluiten, waardoor je zelfs bij wind en regen lekker warm en droog kunt blijven zitten.

Guido van Loon

De juiste afmetingen

Bij het aanschaffen van een glazen schuifwand is het belangrijk dat je bedenkt hoe hoog de werkhoogte van de wand moet zijn. De werkhoogte is de totale hoogte van de glazen schuifwand en meet je vanaf de fundering tot aan het hoogste punt. Het hoogste punt is meestal de onderkant van de goot. Bij de werkhoogte moet je rekening houden met een marge van -10 mm en +20 mm. Als je de afmetingen verzameld hebt, kun je de keuze maken of je voor maatwerk of voor glazen schuifdeuren in een standaardmaat gaat.

Glazen schuifdeuren van hoge kwaliteit

Jij wilt nu, maar ook nog lang in de toekomst, kunnen genieten van jouw glazen schuifwanden. Daarom is het belangrijk dat je jouw toekomstige schuifwanden voorzien zijn van hoogwaardig kwalitatief glas. De schuifwanden van Alutera zijn voorzien van 8 tot 10 millimeter dik glas en zijn enorm sterk waardoor de kans op breken klein is.


Wel of geen fundering?

Bij een glazen schuifwand plaatsen, is de ondergrond erg belangrijk. Let erop dat de grond waarop de schuifwand wordt geplaatst, gefundeerd is en waterpas ligt. Als het terras niet verwijderd kan worden, kun je funderingsbalken plaatsen. De hoogte van de funderingsbalk is 50 mm.

Maak je schuifwand af met eindeloze extra’s

Door de vele extra’s en accessoires kun je optimaal van je glazen schuifwand en overkapping genieten. Handige deurmeenemers kunnen het openen en sluiten van de wanden bijvoorbeeld vereenvoudigen. Je kunt ook kiezen om een tochtborstel aan te schaffen bij het aanschaffen van je glazen schuifwand. Een tochtborstel wordt gebruikt om de ruimte tussen de overlappingen van de glazen schuifdeuren af te sluiten. Zo heb je geen last van wind, regen en ongedierte in je overkapping en kun je genieten zonder problemen.

Glazen schuifwand monteren

Een glazen schuifwand is, met een goede gebruiksaanwijzing, eenvoudig zelf te monteren. Uiteraard is het wel belangrijk om de instructies uit de gebruiksaanwijzing goed te volgen. Plaats je de glazen schuifwand liever niet zelf? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de schuifwand te laten monteren door een installatieteam. Het team van Alutera hebben jarenlange ervaring en doen dit graag voor je.

Reacties