Dit kun je doen met plexiglas in en om je huis

Plexiglas heeft verschillende voordelen en kan dan ook prima gebruikt worden in en om je woning. Ontdek wat je er allemaal mee kunt doen.

Guido van Loon 30 Oktober 2020

De voordelen van plexiglas
Je hebt vast weleens gehoord van plexiglas. Maar wat is het nu eigenlijk precies? En waarvoor kun je het in en om je huis gebruiken? Plexiglas is een transparante thermoplastische kunststof. Dit materiaal heeft als voordeel dat in elke vorm gemaakt kan worden als het verhit wordt. Plexiglas is populair omdat het lekker licht is en hierdoor makkelijk gebruikt kan worden in deuren, wanden of kozijnen, als vervanger van 'normaal' glas. Plexiglas is bovendien veel sterker dan glas, wat het erg veilig maakt. Verder is het weerbestendig en niet gevoelig voor verkleuring en verwering. Ook is het erg duurzaam, het is namelijk bijna niet stuk te krijgen. Heel veel voordelen dus, maar wat kun je er mee in huis?

Wat kun je met plexiglas in je huis?

Plexiglas is met name ideaal voor douchewanden of dierenhokken. Dit omdat het bijna niet kapot kan. Maar je ziet het ook steeds vaker in meubels, bijvoorbeeld kastjes of vitrines of deuren. Heb jij ook wel een meubel die je van plexiglas wilt voorzien? Je kunt een plexiglas kunststof plaat op maat eenvoudig bestellen. Dus dat moet altijd wel kunnen!

Wat kost plexiglas eigenlijk?

Omdat plexiglas in diverse diktes verkrijgbaar is, is het lastig heel precies een gemiddelde prijs te noemen. Kies je bijvoorbeeld voor een niet al te dik type plexiglas dan zijn de prijzen te vergelijken met de prijzen van standaard dubbel glas. Over het algemeen kun je uit gaan van onderstaande richtprijzen:
- 3 millimeter: € 50 per m2
- 5 millimeter: € 65 per m2
- 8 millimeter: € 100 per m2

Hierbij gaat het echter alleen om de prijs van het materiaal zelf, het eventuele laten plaatsen van het plexiglas is hierbij nog niet meegerekend.

Reacties