Als een vis in het water

Richard voelt zich helemaal thuis in zijn nieuwe woning en dat snappen wij maar al te goed, als we de woning en omgeving bekijken.

Toch vroegen we hem wat zijn motivatie was voor zijn bijzondere woningkeuze.

Richard: “ Waarom ik een waterwoning wilde? Wel, wonen aan of op het water is erg Nederlands. De rust, de uitzichten … heerlijk! Je zou het trouwens niet zeggen als je hier bent, maar we wonen gewoon nog in de randstad. Dus toch nog heel centraal en dat is natuurlijk superhandig.”

De charme van wonen op het water

Krijg jij ook heel veel zin om op het water te gaan wonen bij het zien van bovenstaande foto’s? Wij wel! Iedere ochtend wakker worden van vrolijke vogeltjes en rustig de dag beginnen. Het is net alsof je permanent op een vakantiebestemming verblijft.

Voordat je helemaal zen met je chai latte op het terras in het zonnetje kunt zitten, moet er natuurlijk wel eerst een waterwoning gebouwd worden. En een waterwoning bouwen brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Bij Belisol denken we altijd graag mee over een passende oplossing voor kozijnen en deuren op maat. We zijn dan ook meer dan trots dat we zijn gevraagd voor dit bijzondere project.

Zoektocht naar de ideale kozijnen en deuren

Door het waterelement moest Richard bij het woningontwerp en de materiaalkeuze rekening houden met de eisen van de architect en de aannemer. Daarnaast staat niet elk design mooi in dit unieke ontwerp. Daarom liet Richard zich goed adviseren voor zijn project van begin tot eind.

Richard: “Ik had al een hoofdaannemer in de arm genomen om het plan van de architect te realiseren. Een strak geheel dat tegelijk mooi past in de natuur. Daar hoorden kozijnen en deuren bij die dit plaatje af zouden maken. Na een bezoek aan Belisol Steenwijk was ik verkocht.”

Voorkeur voor aluminium

Hoewel de waterwoning deels met hout gebouwd werd, koos Richard voor de kozijnen en de voordeur bewust voor een ander materiaal.

Richard: “Mijn oog viel vooral op die mooie hoekprofielen van de hedendaagse aluminium kozijnen. Die pasten heel mooi in het ontwerp, daar was ik van overtuigd. Het uitzoeken van geschikte kozijnen en deuren was uiteindelijk vrij makkelijk. De belangrijkste overweging is het gewicht. Aluminium is erg licht van materiaal en hierdoor een slimme keuze voor grote kozijnoppervlakken. Verder past de hedendaagse look van aluminium perfect in het strakke ontwerp van de architect.“

Energiezuinig leven

Bij de bouw van een woning dien je natuurlijk ook rekening te houden met het isoleren van de woning. Dat is bij een waterwoning niet anders. Denk hierbij aan muren en het dak, maar ook kozijnen en deuren. Dit zorgt samen voor een fijn leefcomfort en optimale besparing van energie.

Richard: “Isolatie en energie zijn belangrijk voor ons. Daarom hebben we zonnepanelen geïnstalleerd en alles zo goed mogelijk geïsoleerd.”

Naast de stevig geïsoleerde Belisol kozijnen koos Richard ook voor hoogrendementsglas. Dat maakt op de lange termijn een verschil voor de portemonnee. Ook dat is mooi meegenomen.

Leven met de zon

De imposante kozijnen aan weerszijde kenmerken en sieren de waterwoning. Hierdoor staat Richard met de zon op en gaat hij met de zon naar bed. Veel licht in huis is natuurlijk heerlijk, maar gelukkig kan hij dit ook goed controleren dankzij speciale zonwering. Super handig tijdens warme dagen, waar Nederland er toch ieder jaar weer meer van telt. Op deze manier houdt Richard niet alleen de hitte buiten, maar bespaart hij ook energie doordat koeling niet nodig is.

De keuze van Richard

Product: aluminium kozijnen, vouwwand en voordeur
Type: aluminium Ugo kozijnen, aluminium Elite vouwwand en voordeur Kleur: antraciet RAL 7021 structuurlak
Glas: gelaagd HR++
Extra: voordeur met planopaneel (vleugeloverdekking) met gefreesde lijnen

Heb jij ook een bijzonder bouwproject of ben je benieuwd naar de mogelijkheden in aluminium kozijnen en deuren voor jouw bestaande woning? We komen graag thuis bij u langs voor een advies op maat. Maak eenvoudig een afspraak op www.belisol.nl.