Foto: Woning_opfrissen

Projecten die je helpen je woning snel op te frissen

Het uitvoeren van relatief kleine klusprojecten geeft de ruimtes in huis een frisse, nieuwe uitstraling. Zo kun je weer even vooruit!

Peter 10 Juni 2024

Door de jaren heen raak je uitgekeken op de samenstelling van je interieur, de afwerking van de wanden en bijvoorbeeld de kleur van je trap. Een goede reden om de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak te gebruiken voor het opfrissen van je woning. Het uitvoeren van relatief kleine klusprojecten geeft de ruimtes in huis een frisse, nieuwe uitstraling. Zo kun je weer even vooruit! Vaak heb je voor de uitvoering ervan niet meer nodig dan een stevige aluminium trap, een verfroller, wat kwasten en bijvoorbeeld een schuurmachine. In dit artikel lees je er meer over.


Aan de slag met een vernieuwde afwerking van je wanden

Het grote oppervlak van je wanden maakt dat de afwerking hiervan een grote impact heeft op de uitstraling van ruimtes. Kies voor het vernieuwen van de afwerking, door de muren opnieuw te schilderen of bijvoorbeeld te behangen. Zijn de muren ernstig beschadigd? In dat geval kun je er ook voor kiezen om deze eerst opnieuw te stucen. Oneffenheden worden op deze manier weggewerkt.


Verschillende modellen trappen voor klussen in huis

Voor de uitvoering van dergelijke klussen kun je uit verschillende soorten trappen kiezen. De meeste huishoudens kiezen voor een enkel oploopbare aluminium trap. Een alternatief is een dubbele trap. Op deze manier kun je een groter oppervlak bewerken, zonder de trap te moeten verplaatsen. Wil je ook de elektra in de muur aanpassen? Kijk in dat geval eens naar een kunststof trap. Een kunststof trap werkt elektrisch isolerend en is daarbij licht van gewicht.


Geef je houten meubels een frisse uitstraling

Een van de voordelen van houten meubels is de mogelijkheid om deze opnieuw te verven. Zo krijgt een houten televisiemeubel, een bijzettafel of bijvoorbeeld een dressoir een hele nieuwe uitstraling, passend bij de laatste trends op het gebied van interieur. Ook maakt dit het mogelijk om kleine beschadigingen, zoals krassen, weg te werken. Schuur het meubel lichtjes, om deze vervolgens opnieuw in de lak te zetten. Het schuren kun je het beste met de hand doen; een schuurmachine verwijdert in sommige gevallen al snel een te grote laag van het materiaal.


Realiseer meer opbergruimte met een inbouwkast op zolder

Veel huishoudens bewaren de spullen die zij voorlopig niet gebruiken op zolder. Het maakt dat deze ruimte al snel een grote opbergplaats wordt, veelal met een rommelige uitstraling. Voorkom dit door de zolder van extra opbergruimte te voorzien. Dat doe je relatief makkelijk zelf, door hier een inbouwkast te realiseren. Op het internet vind je talloze voorbeelden van DIY-projecten, waarbij zo’n inbouwkast gecreëerd wordt. Het benodigde hout bestel je vooraf op maat bij verschillende aanbieders.

Reacties