Foto: Stalen_deur_met_kozijn

Mooi staaltje werk; de trend die niet over lijkt te waaien!

Op het gebied van wonen en interieur zijn er trends die even heel populair zijn om vervolgens ook weer snel te verdwijnen. Dit kun je betitelen als fast fashion in de wereld van interieur.

Vincent 20 Juni 2023

Maar er zijn ook trends die opeens overal verschijnen en alsmaar groter lijken te worden. Na een aantal jaar kun je dan wel stellen; die trend is dan geen hype meer, maar een blijvertje. Op dit moment lijken de stalen deuren zo’n geval. Hoe dit is ontstaan en welke ontwikkelingen er binnen deze deuren zijn? Lees snel verder.

De opkomst van de stalen deuren

Een aantal jaren geleden verscheen het vooral opeens binnen de industriële woonstijl, de zwarte stalen deur. Maar vandaag de dag zijn ze niet meer weg te denken uit vele interieurstijlen. Ook in de cleane Scandinavische huizen of juist de bohemian interieurs hebben ze een plekje veroverd. Dit komt ook doordat de stalen deuren zelf een ontwikkeling hebben doorgemaakt. De eerste versies van stalen deuren waren vrij prominent aanwezig door de zwarte en wat grove kozijnen. Vandaag de dag is het aanbod hierin enorm toegenomen. Wat weer niet is toegenomen, is de prijs. In het begin stonden stalen deuren als ontzettend prijzig bekend, maar door de toename van het aanbod zijn deze veel aantrekkelijker geworden.

De soorten stalen deuren

Momenteel zijn er zeer uiteenlopende stalen deuren op de markt. Van de schuifdeur tot de zogenoemde taatsdeur. De stalen taatsdeur is een perfecte combinatie voor de wat strakkere interieurs. Wel de opgeruimde look van een stalen deur, maar zonder een grof kozijn eromheen. Het praktische aan een taatsdeur is tevens dat het beide kanten op open en dicht kan. Dit geeft een speels en ruimtelijk effect. Taatsdeuren kun je in standaardmaten kopen, maar een taatsdeur op maat is tegenwoordig ook te koop. Net als het feit dat je houten deuren op maat maakt, is dat met stalen deuren dus ook gewoon mogelijk.

De vormgeving van de stalen deur

Naast de verschillende systemen van de stalen deur, is er ook verschil in vormgeving. Zo heb je stalen deuren met mat-, maar ook met doorzichtig glas. Sommige stalen deuren met kozijn kennen een verdeling in de deur maar andere zijn volledig van glas. Ook houten schuifdeuren in combinatie met staal zien we vaak terug, dit geeft een robuuste en stoere look. Het gebruik van ruw hout in combinatie met zwart en staal is immers een trend die we ook al jaren zien en waarschijnlijk nog wel even blijft. Juist op zoek naar een meer subtiele aanwezigheid van de deur? Stalen deuren zijn ook gewoon in strak wit verkrijgbaar.

Kortom, met stalen deuren introduceer je een knap staaltje vakwerk in je huis. Het geeft een moderne, frisse en stijlvolle look aan ieder interieur. Het is een trend die eigenlijk binnen iedere woontrend wel past, het is namelijk zo vorm te geven dat het aansluit bij de rest van jouw interieur. Het zwart is inmiddels ook aangevuld met andere kleuren, en ook bij de vormgeving zijn er veel opties. Dus op zoek naar nieuwe deuren? Met de stalen deuren zit jij de komende decennia er helemaal stijlvol bij!

?

Reacties