Foto: pexels-vecislavas-popa-1571459

Makkelijke manieren om je huis luxer te laten lijken

Ben je een beetje uitgekeken op je woonkamer, je keuken of wellicht zelfs je slaapkamer? Dan is het tijd om plannen te maken.

Danny 07 Maart 2023

Dit is dé tijd van het jaar waarop de meeste mensen naar de tekentafel gaan en ideeën opdoen voor een ander interieur of gewoon kleine aanpassingen. Wil jij ervoor zorgen dat jouw woning wat luxer lijkt zonder direct veel geld uit te moeten geven, dan vind je op deze pagina vier betaalbare tips die bij elke woning passen.

Meer aandacht voor de materialen in huis

Een huis dat ingericht is met hard plastic, goedkoop tapijt en overal IKEA-meubilair zal nooit luxe aanvoelen. De keuze van de materialen die je in huis haalt, speelt een grote rol bij de sfeer en de uitstraling van de woning. Vandaar dat in de moderne, ietwat industriële woningen, vaak gebruik gemaakt wordt van zoveel mogelijke natuurlijke materialen om het industriële wat tegengewicht te geven en daarmee een luxer idee te creëren.

Hoe doe je dat zelf? Eigenlijk is het redelijk simpel. Kies voor hoogwaardige materialen en gooi het plastic het huis uit, samen met minstens de helft van je IKEA-meubels. Geen zorgen, het hoeft echt niet zo duur te zijn als het lijkt. Ben je een beetje handig? Kijk dan eens bij de kringloop. Daar vind je namelijk veel dat direct aan de eisen voldoet (maar soms heeft het wel een beetje aandacht nodig).

Minder (véél minder) in huis

Hoe creëer je het makkelijkst een luxer idee in huis? Door op te ruimen. Daarmee bedoelen we niet een poetsdoek en stofzuiger door de kamer, maar grondig opruimen en alle prullaria en onnodige opsmuk te verwijderen. Hoe meer ruimte je hebt (vooral vloeroppervlak), hoe luxer je woning lijkt. Zeker wanneer je dit met de laatste tip combineert, merk je dat dit een bijzonder groot verschil maakt voor jouw woning.

Een tikkeltje excentriek en gewaagd

Fotobehang is een stijlelement dat vaak vergeten wordt. Dat is jammer, want dit is waarschijnlijk een van de makkelijkste manieren om je woning een compleet andere stijl te geven. Wil je je huis luxer laten lijken en ben je niet van plan om veel uit te geven? Kijk dan eens op https://www.photowall.nl/fotobehang. Met de stijlvolle, hoogkwalitatieve én betaalbare producten heb je gegarandeerd een behang aan de muur waarmee je woning direct een stuk excentrieker en exclusiever aanvoelt. En dat draagt uiteraard weer bij aan het gevoel van luxe in je woning.

Fotobehang is in alle soorten en maten te vinden. Let er vooral op dat je een motiefje bestelt dat past bij de meubels en het interieur dat jij in huis wilt. Daarom kan het verstandig zijn om deze tip pas als laatste stap op te pakken, omdat je dan weet wat past bij jouw huis.

Ruimte creëren

Minder dingen in huis hebben is een goed begin, maar je kunt nog veel meer doen om te zorgen voor een ruimtelijker idee. Zo kun je spelen met lichtere kleuren in je woning (vooral op de plekken waar natuurlijk licht binnenkomt) en kleden, tapijten en meubels in de lengterichting (bijvoorbeeld van raam naar deur) te leggen. Ook is het goed om te kijken naar hoe je je meubels plaatst. Plaats je (zoals de meeste mensen doen) de complete woonkameropstelling rond de televisie, dan is het creëren van een ruimtelijk idee veel lastiger dan wanneer je eerst de meubels plaatst en daarna pas de televisie.

Aangezien dit echt geen makkelijke klus is (dit is echt een schoolvoorbeeld voor ‘makkelijker gezegd dan gedaan’), is het verstandig om eerst heel de kamer vrij te maken. Wanneer je alle meubels uit de kamer hebt, is het niet alleen veel makkelijker om te zien wat je met de ruimte kunt, het is ook een bijzonder geschikt moment om eens te kijken naar de staat van de muren en de vloeren. Wellicht dat dit direct een goed moment is om toch eens te kijken naar die parketvloer die je al tijden uitgesteld hebt, maar die echt perfect zou passen bij de nieuwe plannen die jij hebt voor je woning.

Reacties