Woning oogt tijdens vakantie bewoond dankzij automatische zonwering en ramen

Tijdens je vakantie wil je ongestoord genieten en met een gerust hart je woning veilig achterlaten.

13 Augustus 2018

Een huis waarin twee weken niks gebeurt, is snel interessant voor inbrekers. Eén van de belangrijkste tips om je huis veilig achter te laten, is het zorgen voor een bewoond ogend huis. Maar hoe doe je dat?

Veranderingen binnenshuis hebben een bewoond ogend effect. Je kunt een tijdschakelaar gebruiken voor verlichting of de post weg laten halen door je buren. Maar voor een totaal effect laat je jouw ramen, raamdecoratie en zonweringen op vooraf ingestelde tijden open- en dichtgaan. Zo vergeet je geen enkele verdieping.

Het speciale vakantieprogramma in het INTEGRA-bedieningssysteem van VELUX laat je met een gerust hart de deur achter je dichtdoen. Het programma opent en sluit gordijnen, rolluiken, dakramen en lichtkoepels op gezette tijden. Ook is het mogelijk om verlichting te koppelen aan het INTEGRA-systeem zodat je geen aparte tijdschakelaars nodig hebt voor losse lampen in huis.

Minder vocht in huis

“Het slimme vakantieprogramma zorgt ervoor dat de hele woning er bewoond uitziet terwijl jij zorgeloos geniet van je vakantie,” vertelt Dennis Herremans, Productmanager bij VELUX Nederland. “Je kunt zelf de tijden instellen en dit koppelen aan je verlichting. Knappe inbreker die doorheeft dat jij op vakantie bent.”

Weer terug van vakantie? Naast het vakantieprogramma beschikt VELUX INTEGRA over de programma’s ‘zonwering’, ‘ventilatie’, ‘woonklimaat’, ‘goedemorgen/-nacht’, ‘huis verlaten’ en ‘energiebalans’ en is het mogelijk om je persoonlijke programma in te stellen. Ben je bang dat het gaat regenen? Geen zorgen: de ingebouwde regensensor bepaalt of het dakraam geopend kan worden. Bij de eerste regendruppel worden de dakramen of lichtkoepels automatisch gesloten en bescherm je je woning tegen vocht en wateroverlast.

Slimme dakramen

Nieuw op de markt is de VELUX ACTIVE with NETATMO: een smarthome-systeem dat volautomatisch zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Het systeem reguleert het binnenklimaat op basis van de CO2-concentratie, luchtvochtigheid en temperatuur in huis en opent en sluit op basis van de weersomstandigheden automatisch dakramen, raamdecoratie en rolluiken.

Het systeem is te koppelen met de smarthome oplossing van Apple, de Apple HomeKit. Hiermee zijn dakramen voor het eerst spraakgestuurd te bedienen met hulp van Siri, Apple’s intelligente spraakgestuurde assistent. “Dankzij de automatische bediening van dakramen en zonweringen maken we een groot verschil voor het binnenklimaat in woningen, zonder dat bewoners zich daar zorgen over hoeven te maken. Deze oplossing met slimme sensoren is gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en stimuleert het welzijn van de bewoner,” zegt Herremans.

Reacties