Schuivend dakraam

Het blijkt fraai en comfortabel om boven de eettafel, in de slaapkamer of in een tuinkamer een soort cabrioletdak te hebben met een grote open te schuiven opening. Een aanbouw met de eigenschappen van een cabriolet! Dat kan met een royaal schuivend dakraam. Bij een woninguitbreiding is daglicht vaak een probleem. Vooral dieper in de woning ontbreekt licht. De oplossing is dan natuurlijk een glasstrook of glazen dak. Daaraan kan nu een extra eigenschap worden toegevoegd; openschuiven!

Dakraam view

 

Kenmerken

- grote elektrisch te bedienen dakopeningen mogelijk (tot wel 2x4 meter!)
- grote daglicht opening mogelijk, met veel interieur licht in de woning
- Opwarming van de kamer wordt voorkomen door de mogelijkheid om het dak open te zetten: dus wel de voordelen van veel licht en niet de nadelen van te veel opwarming. Een comfortabel klimaat!
- Het dakraam is ontworpen volgens Cradle to Cradle principes. Dat betekent dat alle onderdelen met behoud van kwaliteit te scheiden en te recyclen zijn.
- De dakramen kunnen in een plat dak of in een schuin dak geplaatst worden.

Voordelen

- Het laat overtollige warmte ontsnappen op warme dagen
- Insecten kunnen ontsnappen, zodat ze niet de hele dag onder het warme glas blijven zoemen
- Een smalle ventilatie stand geeft de hele dag frisse lucht
- Een fantastisch open tuingevoel, midden in de kamer, boven de eetfalel of noem maar op.
- 's Nachts naar de sterren kijken, vanuit uw luie stoel.

Bediening

De dakramen zijn elektrisch of handbediend te gebruiken (met- of zonder afstandsbediening). Een gepatenteerde kierdichting zorgt voor een tochtvrije afsluiting, zodat vooral ook energiezuinge woningen, passiefhuizen en het nieuwe bouwbesluit er optimaal van profiteren. Tenslotte kan de elektrisch bediende versie bij een regenbui of plotseling opstekende wind automatisch sluiten.