Foto: 2017/Velux-dakvenster.jpg

Heerlijk wakker worden op een droomzolder

VELUX dakkapel serre zorgt voor drie keer meer licht dan een traditionele dakkapel!

De rommelzolder van Hanno en Dorien van der Poel was wel toe aan een flinke opknapbeurt. Ze wilden een extra slaapkamer creëren en dachten dat een dakkapel hier de ideale oplossing zou zijn. Na inspiratie te hebben opgedaan in het VELUX Daglicht Advies Centrum koos het gezin voor de VELUX dakkapel serre. Meer ruimte, veel daglicht en omdat er geen vergunning aangevraagd hoefde te worden, was de klus zo geregeld. Het resultaat: een volledig nieuwe droomzolder.

Voldoende daglicht zorgt ervoor dat mensen zich gezonder en fitter voelen en is dan ook belangrijk in iedere ruimte in huis. Uit het Healthy Homes Barometer onderzoek blijkt dat het creëren van meer wooncomfort voor mensen de belangrijkste reden is om hun woning te verbouwen. Goede ventilatie met frisse lucht en voldoende daglichttoetreding staan daarbij bovenaan de wenslijst, want een comfortabel huis is volgens bewoners ook een gezond huis. Eén van de ruimtes waar vaak te weinig natuurlijk licht binnenkomt, is de zolder. Terwijl het juist een mooie ruimte is om te gebruiken als er behoefte is aan meer ruimte.

Vergunningsvrij en in één dag geplaatst

“Onze oude, donkere zolder stond vol spullen en we waren er niet veel. Maar nu we een dakkapel serre hebben geplaatst is de zolder een volwaardige extra verdieping van ons huis geworden,” vertelt Dorien van der Poel. De VELUX dakkapel serre heeft de zolder zonder een ingrijpende verbouwing en ingewikkeld vergunningsaanvraagtraject in één dag in een ruimtelijke slaapkamer veranderd.

De verbouwde zolder ademt één en al licht.

De zolder doet nu dienst als ouder slaapkamer en heeft ook een werkruimte met een bureau. “Deze dakkapel serre heeft een glazen dak en bestaat uit zes dakramen. Dat zorgt voor veel meer licht, geeft een heel ruimtelijk gevoel en zorgt voor veel extra daglicht. Om zomers ook lekker te kunnen slapen en de warmte buiten te houden hebben we VELUX verduisterende rolgordijnen en zonweringen toegepast. Aan de andere kant van het dak is een VELUX dakraam geplaatst, waardoor we uitstekend kunnen doorluchten. En doordat het dakraam boven de zoldertrap is geplaatst, kunnen we zelfs op de eerste verdieping genieten van een flinke hoeveelheid extra daglicht én extra ruimte!”

Meer weten over de VELUX dakkapellen?

Kijk op www.velux.nl/dakkapelinspiratie.

Reacties
Anderen bekeken ook