Lekkage in je kelder kan voor veel ellende zorgen

Een extra opbergplek voor de kampeer- en kerstspullen en voor alles wat je verder nog wilt bewaren maar niet in het zicht wilt hebben.

Guido van Loon 27 Augustus 2021

Een kelder onder je huis hebben is een grote luxe. Het is dan ook van het grootste belang dat de kelder goed droog is. Een vochtige kelder kan zorgen voor een muffe lucht in je hele huis en ook nog voor nare schimmels die je muren, plinten en vloeren aantasten. Heb je last van kelderlekkage dan zul je actie moeten ondernemen.

Wat kan je doen tegen kelderlekkage?

Het is, in het geval van kelderlekkage, sowieso verstandig om een professional in te schakelen. Het vocht in de kelder kan namelijk verschillende oorzaken hebben. Het kan gaan om grondwater dat zich via de keldervloer naar boven probeert te werken, maar ook om water dat via de muren van de kelder naar binnen loopt. Bijvoorbeeld door een storing in de watertoevoer van het huis of door overmatige regenval.

Je kelder waterdicht maken is nu niet een klus die je zelf even aanpakt. Je hebt hier veel materialen en kennis van zaken voor nodig. Er zijn verschillende methodes voor het waterdicht maken van je kelder of kruipruimte. De specialist kan je precies vertellen wat de beste manier is voor jouw kelder.

Vocht in de muren levert schimmels op

Wanneer je vocht in de binnen- of buitenmuren hebt, dan ben je nog niet klaar. Dit vocht kan de bakstenen poreus maken en door bevriezen en ontdooien zorgen voor scheuren. In huis zul je zien dat het vocht in de muren zorgt voor ongezonde zwarte schimmels. Vocht in muur behandelen is dus van groot belang.

De oorzaken voor vocht in je muren kunnen zeer uiteenlopen. Er kan sprake zijn van optrekkend vocht, van lekkage, van condensatie, maar ook van doorslaand vocht. Om het vocht in de muur te kunnen behandelen is de oorzaak van belang. Pas bij het wegnemen of oplossen van de oorzaak is een permanente oplossing mogelijk.

Heb je last van water in de kelder? Dan kan kelderwaterdicht.nl in de meeste gevallen nog op dezelfde dag bij je langskomen. Op deze manier voorkom je dat de schade te groot wordt.

Reacties