Foto: Tonzon-isolatie

Wereldprimeur voor Nederlands bedrijf

Koude zone onderin woningen zichtbaar gemaakt.

Ongeïsoleerde beganegrondvloeren in Nederland zijn koud. Onderin deze woningen heerst een koude, klamme zone. Op zich niets nieuws. Veel mensen ondervinden dit dagelijks aan den lijve en het feit is wetenschappelijk vastgesteld door onderzoekers van de TU Delft en TNO. Nieuw is wel dat deze koude zone nu voor het eerst zichtbaar is gemaakt.

Het Nederlandse bedrijf TONZON is er in geslaagd een opname te maken waarin is te zien dat er onderin woningen een koudere zone heerst. De opname is gemaakt op 6 januari 2011 in een seniorenwoning. Buiten is het 4ºC, in de woning wordt royaal gestookt. 's Nachts wordt de verwarming teruggezet op 18 ºC. Overdag staat de thermostaat op 22 ºC. Ondanks de 1 cm dikke isolatieplaat onder het laminaat is het onderin de kamer na 6 uur stoken nog steeds koud. Ook de onderzoekers van TU Delft en TNO stellen dit vast in het praktijkonderzoek 'Een kruipruimte thermisch doorgemeten'. SBR-publicatie 118, blz 7: 'Eén van de meest opvallende resultaten van het onderzoek is dat de aangetroffen vloertemperaturen veel lager zijn dan men op grond van de huidige inzichten zou verwachten.'

TONZON houdt zich al 31 jaar bezig met vloerisolatie in Nederland en is de uitvinder van het eerste opvouwbare isolatiemateriaal ter wereld, het TONZON Thermoskussen. Met deze Nederlandse uitvinding komen begane grondvloeren wel op kamertemperatuur zoals onder meer te zien is op de infraroodfoto die is gemaakt na het aanbrengen. De warmte dringt zelfs door tot onder de meubels en het kleedje. Opmerkelijk daarbij is dat dit spectaculaire effect bereikt wordt met een materiaalgebruik van slechts 60 gram per m². Bedenk daarbij dat gewoon papier al 80 gram per m² weegt!

Andere unieke uitvindingen

Iedereen kent de radiatorfolie die op de muur achter de radiator werd geplakt. Deze producten laten voortdurend los en het ziet er slordig uit. TONZON is de uitvinder van een HR-folie die niet op de muur, maar op de achterkant van de radiator zelf wordt aangebracht en jaar in jaar uit keurig op zijn plaats blijft. Deze oplossing is veel effectiever en bovendien fraaier omdat de folie onzichtbaar energiebesparend werk doet. Alle warmte die de radiator afgeeft, komt nu ten goede aan de binnenruimte. De buitenmuur wordt niet meer opgewarmd. De folie kan worden aangebracht zonder de radiator van de kant te halen dankzij een eenvoudig trucje. Zie het filmpje op www.tonzon.nl. Deze Nederlandse uitvinding is het meest milieu-effectieve product ter wereld. De energie die nodig is voor grondstof, productie, verpakking, transport en applicatie is al binnen enkele winterdagen terugverdiend. Omdat het product onzichtbaar zijn werk doet, is het ook zeer geschikt voor utiliteitsgebouwen, scholen, gemeentehuizen, ziekenhuizen en dergelijke.

Wand- en dakisolatie

Voor het isoleren van massieve muren heeft TONZON een systeem ontwikkeld waarbij met minder ruimteverlies meer isolatiewaarde kan worden opgebouwd dan met andere isolatiematerialen mogelijk is. Dit principe is ook toepasbaar bij daken. Geen enkele isolatie weert zo goed de brandende zomerhitte als TONZON dakisolatie. Wie nog een ligbad gaat (laten) plaatsen moet niet vergeten TONZON badisolatie toe te passen. Daarmee wordt het bad geïsoleerd als een thermosfles. Dat scheelt bij het vullen ongeveer 30% en het water blijft meer dan een uur op temperatuur.

Meer informatie: www.tonzon.nl , tel 053-4332391 of kijk op YouTube en typ TONZONHR

Guido van Loon - Wonen.nl

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties