Foto: Slot_sleutels

Hoe kunnen slotenmakers zonder sleutel je huis binnen komen?

De verschillende soorten tools die ze gebruiken

Henny 23 Mei 2024

Het kan de meest georganiseerde persoon overkomen, de sleutel thuis laten liggen. Zeker als je een keertje haast hebt dan kan het voorkomen dat je je sleutels vergeet mee te nemen. Sommige mensen hebben een reservekopie van hun sleutel bij de buren liggen, maar niet elke buren zijn te vertrouwen. Dan sta je dus buiten, zonder sleutel, met geen mogelijkheid om zelf je huis binnen te komen. Het is dan tijd om een slotenmaker te bellen, want die kunnen wel je huis in, ook zonder een sleutel. Hieronder vertellen we je hoe deze slotenmakers te werk gaan.

De verschillende soorten tools die ze gebruiken 

De slotenmakers hebben geen magische handen om je deur mee open te maken, in plaats daarvan gebruiken ze handige tools die er voor zorgen dat jouw deur in één handomdraai open gaat zonder het gebruik van je huissleutel. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende lockpicks, deze bestaan uit pinnen die je in een slot kan steken. Deze pinnen nemen dan de posities aan van de sleutel, en zo is de deur weer open. Ook heb je decoders die er voor kunnen zorgen dat de code van je slot kan worden uitgelezen, hierdoor kan je eenvoudig sleutels laten maken zonder dat je het origineel hebt.

De toegepaste technieken 

Wanneer je de tools hebt, ben je nog niet klaar, want deze tools vereisen ook speciale technieken die toegepast moeten worden voordat ze willen werken. Zo heb je single pin picking, hierbij wordt elke pin afgesteld, wanneer alle pinnen goed zijn gaat het slot open. Bij raking wordt er een speciale lockpick gebruikt die meerdere pinnen tegelijkertijd kan bewegen en bij bumping wordt er nog een hamer bij gebruikt zodat de pinnen op hun plaats springen. 

Geen reden tot zorgen 

Misschien denk je wel “oh nee, die slotenmaker in Rotterdam kan straks ongevraagd mijn huis binnenkomen”. Technisch gezien kan dit, maar slotenmakers gaan heel zorgvuldig om met hun vakgebied en zullen dus niet zomaar hun technieken toepassen om in te breken bij andere huizen. Ze gebruiken deze technieken echt alleen als er iemand zichzelf heeft buitengesloten bijvoorbeeld, en niet voor criminele doeleinden. Mocht je zelf ook een keer slachtoffer worden van jezelf buitensluiten, of wil je een keer een slot laten vervangen, kijk dan vooral eens bij https://lockit.nl/. Bij lockit hebben ze goede sloten voor een redelijke prijs en kunnen ze je helpen waar nodig. 

Reacties