Foto: /247829.jpeg

De nieuwe Dremel 8200 met lithium-ion accu

De nieuwe Dremel 8200 is de krachtigste snoerloze multitool op de markt. Het toestel biedt meer voordelen dan andere, door accu aangedreven multitools en haalt een vermogen dat vergelijkbaar is met dat van gereedschap op netspanning.

De nieuwe Dremel 8200 is de krachtigste snoerloze multitool op de markt. Het toestel biedt meer voordelen dan andere, door accu aangedreven multitools en haalt een vermogen dat vergelijkbaar is met dat van gereedschap op netspanning.

De Dremel 8200 is compatibel met alle accessoires en hulpstukken van Dremel, waardoor dit een uiterst veelzijdige tool wordt om te slijpen, polijsten, frezen, snijden en schuren van vrijwel alle materialen.

 

De Dremel 8200 bepaalt nieuwe normen op het gebied van accu-multitools, dankzij de krachtige 36 mm-motor, de lithium-ion accu van 10,8 V en de 1-uur-snellader. Z’n accu is 25 % kleiner en 15 % lichter dan andere accu’s in die klasse. Het gereedschap is dan ook veel handiger in het gebruik. Een lege accu is snel weer gebruiksklaar dankzij de 1-uur-lader. De ECP-technologie (Electronic Cell Protection) staat garant voor een lange levensduur van de accu.

Dit gereedschap biedt niet alleen méér vermogen, maar ook extra veiligheid: de motorrem van de Dremel 8200 stopt de rotatie onmiddellijk wanneer de Off-knop wordt ingedrukt. Bovendien heeft dit gereedschap een trompetvormig uiteinde voor een betere potloodgreep. De controles zijn makkelijk te bedienen en het slanke, cilindervormige design draagt bij tot beter werkcomfort en veiligheid. De multitool heeft ook een aparte aan- en uitschakelaar, asvergrendeling en een heel precieze snelheidscontrole.

De Dremel 8200 zal vanaf september 2010 in twee versies in de vakhandel verkrijgbaar zijn. De set Dremel 8200– 1/35 in een Softbag met de Dremel 8200, een 1-uur-lader, een extra te monteren detailhandgreep en 35 kwalitatief hoogstaande accessoires en SpeedClic, het systeem om snel van accessoire te wisselen.

De set Dremel 8200–2/45 komt in een transportkoffer met de Dremel 8200, een 1-uur-lader, de lijn- en cirkelsnijder, een bewerkingsplatform en 45 kwaliteitsaccessoires met inbegrip van de SpeedClic, het systeem om snel van accessoire te wisselen.

De aanbevolen kleinhandelsprijzen bedragen respectievelijk € 129,99 en € 139,99, inclusief BTW.

Over Dremel

In 1932 richtte A.J. Dremel, de uitvinder van de eerste multitool ter wereld, Dremel op. Vandaag de dag is de onderneming gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van kwalitatief hoogstaand, snel roterend gereedschap voor doe-het-zelvers die de tools onder andere gebruiken voor onderhoud in en om het huis, het restaureren van auto’s, houtbewerking, modelbouw en zelf juwelen maken. Ons basisproduct is de multitool, een polyvalent en snel motorblok waarop meer dan 150 accessoires en hulpstukken van Dremel kunnen worden aangesloten. In de loop der jaren bracht Dremel een scala aan gebruiksvriendelijk gereedschap op de markt zoals onder andere: een lijmpistool, graveerpen, tangetjes, een werkbankje en een soldeerbout op butaangas. De producten van DREMEL maken ingewikkelde en precieze klussen makkelijk. Dremel. Big on Detail.
Dremel is een onderneming van de Bosch Groep en is vertegenwoordigd in bijna 50 landen over de gehele wereld.

Kijk voor meer informatie op de website van Dremel: www.dremel.com.

Publicatiedatum: 29 september 2010

Reacties