Bescherm jezelf tijdens het klussen over verbouwen

Heb je net een huis gekocht welke je wilt renoveren? Of droom je van meer lichtinval in de woonkamer, wil je een uitbouw of een moderne badkamer?

26 Februari 2021

Bij het verbouwen of klussen in een woning kunnen gemakkelijk ongelukken gebeuren. Het is daarom van belang dat je tijdens het klussen of verbouwen beschermende kleding draagt. Er zijn verschillende soorten beschermingsmiddelen. Zo kun je veiligheidshandschoenen, een veiligheidshelm, kniebescherming of gehoorbescherming dragen. Ook een stofmasker en een veiligheidsbril behoren tot de persoonlijke beschermingsmiddelen.

Bescherm handen en voeten

Tijdens een verbouwing kunnen je handen en voeten veel te verduren krijgen. Het is dan ook belangrijk om je handen zo goed mogelijk te beschermen om verwondingen te voorkomen. Er zijn een tal van verschillende soorten werkhandschoenen. Wanneer je werkt met glas of chemicaliën zijn er speciale handschoenen. Kies voor de juiste werkhandschoenen die passen bij jouw klus of verbouwing. Zo kun je kiezen uit lashandschoenen of werkhandschoenen die bestendig zijn tegen oliën en chemicaliën. Ook is het slim om tijdens een verbouwing veiligheidsschoenen te dragen. Deze schoenen hebben een stalen neus, stevige zool en zijn waterbestendig. Zo ben je beschermd tegen vallende scherpe voorwerpen en uitglijden.

Bescherming voor hoofd, gezicht en oren

Bij een grote verbouwing kan het zomaar zijn dat je op de steigers staat. Het dragen van een veiligheidshelm is dan geen overbodige luxe. Met een veiligheidshelm beschermt je je hoofd tegen mogelijk vallend puin of andere voorwerpen. Een ander voordeel van een veiligheidshelm dat deze ook helpt het hoofd koel te houden tijdens warme dagen. Ook is het dragen van een veiligheidsbril niet onverstandig. Zo krijg je geen last van stof in je ogen en bescherm je je ogen tegen gevaarlijke stoffen. Tijdens een verbouwing kun je te maken krijgen met het breken van een muur of het schrapen van verf. Een stofmasker kan handig zijn als je muren gaat breken of hout schuurt. Tijdens deze werkzaamheden kan je veel fijnstof inademen waardoor je irritatie kunt krijgen aan jouw luchtwegen. Als laatste is het dragen van gehoorbescherming wanneer er veel lawaai wordt geproduceerd. Geluiden vanaf 80 decibel kunnen namelijk schadelijk zijn voor jouw gehoor en het schuren met een schuurmachine produceert al geluid van 95 decibel. Het is daarom belangrijk om goede gehoorbescherming te dragen. Zorg dus voor goede persoonlijke beschermingsmiddelen en zo kom jij ongeschonden de verbouwing door.

Reacties