Foto: 2022/15165d5e-fee6-4e22-96e2-a081859ca009.jpg

Garage isoleren? Start bij uw garagedeur!

Bent u op zoek naar mogelijkheden om uw garage beter te isoleren? Met het oog op de winter een begrijpelijke stap.

08 September 2022

Voor het isoleren van uw garage heeft u diverse mogelijkheden. Ons aanraden? Begin met kritisch te kijken naar uw huidige garagedeur en hoe goed deze werkelijk isoleert.

Metalen garagedeur, geleider van kou

Een metalen kanteldeur is een van de meest voorkomende garagedeuren in Nederland. Naast dat deze moeilijk te openen is en veel herrie maakt isoleert hij nauwelijks tot niet. Een kanteldeur is namelijk enkelwandig en draait tussen twee spijlen door. Tussen deze spijlen ontstaan ‘kieren’ waardoor tocht en kou hun weg naar binnen vinden. Daarnaast geleid het metaal de kou 1 op 1 naar binnen.

De voordelen van een goed geïsoleerde garagedeur

Wanneer u uw oude kanteldeur vervangt door een goed geïsoleerde garagedeur zult u direct meerdere voordelen ervaren. Zo profiteert u het hele jaar door van een aangename temperatuur in de garage. Daarnaast is een goed geïsoleerde garagedeur voordelig voor uw energierekening. U verbruikt namelijk minder energie doordat er minder verloren gaat, ook wanneer u de garage zelf niet verwarmd. Hoe komt dat? Kou van de garage trekt gemakkelijk door naar uw woning. Andersom vindt de warmte uit uw woning via de garage zijn weg naar buiten.

Kenmerken van een geïsoleerde garagedeur.

U bepaalt gemakkelijk of een garagedeur goed geïsoleerd is door de volgende aspecten na te lopen: de isolatiewaarde, het kozijn en de montage hiervan. De isolatiewaarde (U-waarde) vertelt u iets over de warmte die er tussen de binnen- en buitenzijde van het deurpaneel verloren gaat. Hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte er verloren gaat, des te beter de garagedeur isoleert. Naast isolerende deurpanelen is ook een isolerend kozijn van belang. Het is aan te raden om voor een thermisch onderbroken kozijn te kiezen. Wanneer u perfect isolerende deurpanelen en een thermisch onderbroken kozijn heeft kan de garagedeur isolatie alsnog te wensen overlaten. Dit door gebrekkige montage en afwerking. Kies daarom voor een professionele partij die de garagedeur op een vakkundige wijze voor u plaatst.

Meer weten?

Het vervangen van uw oude garagedeur is dus een gemakkelijke manier en goede eerste stap in de richting van een geïsoleerde garage. Hulp nodig bij het kiezen van de meest geschikte garagedeur voor uw woning? Different Doors is expert op het gebied van garagedeuren en verteld u graag alles over de isolerende werking van een garagedeur.

Reacties