Foto: Grastrimmer_Ego

EGO Power+ introduceert 's werelds eerste grastrimmer met Line IQ™ en meer slimme innovaties

plezierig en gemakkelijk tuinonderhoud

27 Maart 2023

EGO breidt zijn assortiment grastrimmers opnieuw uit met de introductie van Line IQ™ en is de eerste met een Zero Turn zitmaaier met e-SteerTM- technologie, beide wereldprimeurs. Daarnaast introduceert EGO een heggenschaar met een dubbelzijdig werkend blad en een draaibare handgreep. Alle EGO-producten zijn accu-aangedreven, emissievrij en werken vrijwel geluidloos. 

 

EGO Powerplus de specialist op het gebied van accutuinmachines, introduceert onder andere vier nieuwe tuinmachines, waarmee tuiniers op een duurzame en emissievrije manier hun tuinen nog gemakkelijker onderhouden. Het assortiment wordt uitgebreid met een nieuwe grastrimmer met Line IQ™ technologie, twee Zero Turn zitmaaiers en een heggenschaar met draaibare handgreep. Alle machines worden aangedreven door EGO's 56V Arc LithiumTM accutechnologie. De toonaangevende accu's van EGO zijn van het hoogste niveau en leveren een betrouwbaar vermogen en zijn geschikt voor alle EGO-producten.

 

Duurzaam tuinieren 

Gerco de Graaf, Director of Sales bij EGO Power benadrukt het belang van duurzaam tuinieren. "We zetten in op onze missie van tuinieren zonder uitstoot en zonder geluidsoverlast. Dat realiseren wij met onze tuinmachines die werken op EGO’s duurzame accuplatform. Door het ontbreken van een verbrandingsmotor worden geen schadelijke stoffen uitgestoten. Verantwoord tuinieren met plezier. Hiermee dragen wij bij aan onze Challenge2025.” 

 

De nieuwe producten: 

's Werelds eerste grastrimmer met Line IQ™ technologie voor het automatisch op de juiste lengte houden van het maaidraad  

Deze gloednieuwe grastrimmer combineert twee innovatieve functies en maakt een einde aan het in- en uitvoeren van maaidraad. PowerloadTM -technologie zorgt voor het automatisch invoeren van maaidraad en met één druk op de knop is de grastrimmer weer klaar voor gebruikt. Line IQTM -technologie zorgt voor het automatisch op de juiste lengte houden van het maaidraad. Dat betekent dat gebruikers elke klus kunnen afmaken, zonder te hoeven stoppen om meer lijn door te voeren.

Door het ergonomische ontwerp, de verstelbare handgrepen en de telescopische steel is de grastrimmer ontworpen om alle daarvoor bestemde taken in de tuin met het grootste gemak uit te voeren. De twee vooraf ingestelde variabele snelheden maken de grastrimmer geschikt voor het dagelijkse werk en de zwaardere klussen.

De grastrimmer is los te verkrijgen (ST1610E-T) voor € 319,00 en compleet als kit met accu en lader (ST1613E-T) voor € 499,00. 

image

Introductie twee Zero Turn zitmaaiers 

Een van de nieuwe modellen - de ZT4201E-S - rijdt als een auto en draait als een Zero turn zitmaaier met zijn innovatieve e-Steer™ technologie, terwijl de andere - de ZT5201E-L - een aanzienlijk grotere optie met drie bladen biedt met een 132 cm gelast maaidek.

Beide Zero Turn zitmaaiers - de ZT4201E-S (vanaf € 5.999,00) en de ZT5201E-L (vanaf € 6.499,00) - zijn ideaal voor tuinbezitters met grote percelen en bouwen voort op de prestaties van de oorspronkelijke Z6 (ZT4201E-L, vanaf € 5.499,00). Opvallende kenmerken zoals EGO's Peak Power™-technologie (het equivalent van een 22pk verbrandingsmotor door maximaal zes EGO-accu’s te combineren), het intuïtieve scherm en drie veelzijdige manieren om te rijden zijn op de nieuwe modellen gebleven, waar ook nieuwe functies aan zijn toegevoegd.

Naast prestaties en toegankelijkheid hebben de nieuwe zitmaaiers extra gebruikskenmerken zoals de zichtbare plaatsing van de LED-indicator die de accustatus prettig weergeeft en een comfortabele stoel met hydraulische vering, een USB-aansluiting en cruise control voor degenen die een flink aantal uren aan hun gazon besteden. 

De ZT4201E-S is een multifunctionele zitmaaier voorzien van zij-uitworp en kan met behulp van extra kits ook mulchen en opvangen. Hij beschikt ook over vier messnelheden en drie rij-instellingen voor snel en efficiënt maaien, tot wel 10.000m2 op één lading. Het innovatieve e-Steer™ is zo gemonteerd dat hij een makkelijke instap biedt en een onbelemmerd zicht geeft op het werkgebied.

Beide maaiers worden standaard geleverd met de CHV1600E 1600W lader, de snelste lader op de markt die zes 10Ah accu's oplaadt in slechts drie uur.

Extra accessoires zoals een zonnescherm, een opbergvak aan boord, een opvangbak en een achterbumper zijn optioneel verkrijgbaar. 

image

Heggenschaar met draaibare handgreep

De HT2600E is de nieuwste heggenschaar in het EGO assortiment voor de particuliere markt en beschikt over een reeks functies die het beste bieden op het gebied van ergonomie, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. 

De HT2600E heggenschaar heeft een bladlengte van 66cm en heeft daarmee het langste blad. Deze heggenschaar heeft een mes met dubbele werking en is enkelzijdig geslepen en daarmee uitstekend geschikt voor particulier gebruik. Voor extra comfort is het apparaat ook voorzien van een draaibare handgreep, waardoor het gemakkelijker is om de zijkanten en toppen van hagen te snoeien.

Een mespuntbeschermer voorkomt ook dat het mes schade oploopt als het tijdens het werk in contact komt met muren of hekken.

De HT2600E heggenschaar van EGO is los verkrijgbaar (HT2600E) voor € 249,00 en als kit met een accu en oplader (HT2601E) voor € 389,00.

image

Voor EGO Power+ producten geldt een uitgebreide garantie tot vijf jaar op het gereedschap en drie jaar op de accu bij registratie binnen 30 dagen na aankoop.

De producten van EGO Powerplus zijn overal in Nederland gemakkelijk te verkrijgen via de webshop of een van de dealers. Zie hier voor de exacte locaties. 

 

EGO event 14 maart

Deze producten zijn geïntroduceerd en gedemonstreerd tijdens een event bij Paviljoen Puur in Diemen. Hier sprak ook Jaap Molenaar van de Bijenstichting over hoe je duurzaam je tuin kunt onderhouden, wat goed is voor de biodiversiteit en de insecten. Gerco de Graaf gaf een presentatie over de producten van EGO, de specialiteiten van de EGO accu's en de duurzaamheidsmissie: Challenge2025.

Meer van EGO Power+
Reacties