Gira huisstation video opbouw 7

Exclusieve toegangscontrole

16 Maart 2019

Veiligheid in het eigen huis is een basisbehoefte. Moderne deurcommunicatiesystemen met videofunctie bieden een enorme winst op het gebied van veiligheid. Functioneel en visueel aantrekkelijk is het nieuwe Gira huisstation video opbouw 7 met het 7 inch grote TFT-touchdisplay.

Het nieuwe Gira huisstation video opbouw 7 combineert woongemak met veiligheid en maakt indruk met het puristische design. Het is verkrijgbaar in twee kleurvarianten met bijpassend glazen oppervlak: zuiver wit glanzend met wit glas en zwart mat met zwart glas. Beide varianten kunnen elegant in iedere woonomgeving of kantoorsituatie worden geïntegreerd. De uitwendige afmetingen van het apparaat bedragen 123 mm x 181 mm x 21 mm.

Bij de elegante look past het 7 inch (17,78 cm) grote touchdisplay met het homogene glazen oppervlak. Dit is niet alleen hoogwaardig, het biedt met het TFT-beeldscherm met hoge resolutie ook een groot zichtveld van uitstekende beeldkwaliteit – zelfs bij een zijdelingse invalshoek, zowel voor kleine als voor grote gebruikers. Het display wordt automatisch ingeschakeld zodra er wordt aangebeld. Als alternatief kan het handmatig via ‘hotkeys’ worden geactiveerd of gedeactiveerd.

Dankzij het royale display kan het huisstation video opbouw 7 via een intuïtief vormgegeven menu comfortabel bediend en ingesteld worden. Lievelingsfuncties kan de gebruiker zelf als favoriet instellen op het startbeeldscherm, zodat een snelle bediening gegarandeerd is. Bovendien zijn er onder het beeldscherm ‘snelkeuzetoetsen’ beschikbaar, waarmee u ook zonder dat het display ingeschakeld is bijvoorbeeld het licht kunt schakelen of de deur kunt openen. De snelkeuzetoetsen dienen bovendien voor meldingen, bijvoorbeeld over gemiste visite, het uitschakelen van het oproepsignaal of de systeemstatus. Functies zoals het beeldgeheugen, interne oproepen of schakelhandelingen naar keuze behoren vanzelfsprekend ook tot de beschikbare functies, net als bij het reeds verkrijgbare Gira huisstation video opbouw Plus.

Nieuw bij het Gira huisstation video opbouw 7 is de tactiele retourmelding van de volledige touchbediening door middel van vibratie – vergelijkbaar met de smartphones van tegenwoordig. Dit is vooral handig voor mensen met verminderd gezichtsvermogen of gehoorproblemen. Naast de beeldkwaliteit overtuigt ook de hoge spraakkwaliteit van de handsfree-functie.

Het Gira huisstation video opbouw 7 kan door middel van opbouwmontage aan de wand worden gemonteerd of met behulp van een voet op het meubilair worden geplaatst, bijvoorbeeld op de balie van een praktijk of op het bureau in een kantoorruimte. Op deze manier is het niet alleen geschikt voor nieuwbouw, maar dankzij het Gira DCS 2-draads bussysteem juist en vooral voor ombouw of montage achteraf. Op de muur is de opbouwhoogte slechts 24 mm.

In een gebouw met meerdere woningen kunnen tot maar liefst 28 Gira huisstations video opbouw 7 door de DCS-bus worden gevoed, zonder dat hiervoor een aanvullende voeding voor ieder huisstation vereist is.

Bij de inbedrijfstelling kan de elektricien bepalen welke functies voor gebruikers mogelijk zijn. Bij een vakantiehuisje kan bijvoorbeeld alleen de eigenaar de instelling door middel van een PIN-code wijzigen – huurders hebben hiertoe geen toegang. Hetzelfde geldt in het geval van huurwoningen van woningbouwverenigingen.
De inbedrijfstelling vindt plaats door middel van de bekende ‘push-button-inbedrijfstelling’ of snel, intuïtief en comfortabel via de Gira Project Assistant (GPA).

Met behulp van een SD-kaart kunnen opgeslagen beelden worden geëxporteerd en nieuwe beltonen worden geïmporteerd. Bovendien is het mogelijk een back-up van de instellingen op een SD-kaart te maken – dan hoeft bij vervanging van het apparaat niets opnieuw te worden ingesteld. De elektricien kan bovendien zijn eigen contactgegevens in de vorm van een digitaal visitekaartje opslaan op het apparaat, zodat de gebruiker weet bij wie hij of zij terechtkan.

Het Gira huisstation video opbouw 7 is eenvoudig te monteren, het hoeft alleen maar op de montageplaat te worden geplaatst die is aangesloten op de aansluitleiding.

Voor meer informatie: www.gira.com

Reacties
Anderen bekeken ook