3 waardeverhogende verbouwingen voor jouw woning

Ben jij van plan om je woning te verkopen? Steeds meer mensen besluiten om te verhuizen nu de woningprijzen nog op hun piek zijn.

02 Juli 2019

Woningen worden tegenwoordig razendsnel verkocht en dit zie je vast en zeker ook terug als je bij jou in de buurt gaat rondkijken. Betekent dit dat het verstandig is om je woning zo snel mogelijk te verkopen? Niet per se. In veel gevallen is het beter om eerst de woningwaarde te verhogen. Er zijn verschillende verbouwingen die je kunt laten doen om de waarde van je woning te verhogen. Dit kan een hoop geld schelen als je van plan bent om de woning te gaan verkopen.

Een trap of lift?

De trap is vaak een van de belangrijkste onderdelen van een woning. Je zal immers dagelijks de trap op- en aflopen. Het is daarom geen verkeerd idee om te investeren in een trap die er goed uitziet. Als er jaren op de trap gelopen is zullen er gebruikssporen ontstaan, ongeacht het type trap dat je hebt. Vooral als de trap een centrale plek in je woning heeft zal dit veel invloed hebben op de sfeer in de woning. Een potentiële koper valt dit natuurlijk ook op. Kies er daarom voor om de trap op te knappen en net dat extra stukje verkooppotentie toe te voegen.

Een huislift

Je kunt er ook voor kiezen om je trap te vervangen met een huislift. Een huislift is ideaal voor als iemand minder mobiel is, maar is daarnaast ook een symbool van luxe. Je kunt een huislift zo luxe maken als je zelf wilt. Qua prijs kan dit aardig oplopen, maar het is ook een goede manier om de woningwaarde te verhogen. Het is geen slecht idee om je goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Een huislift heeft overigens ook onderhoud nodig. Lees je vooraf dus wel goed in.

De badkamer

Als er één ruimte veel verbouwd wordt dan is het wel de badkamer. Net als de keuken is dit een van de ruimtes in huis die ontzettend veel invloed hebben. Als je een woning gaat kopen is de kans groot dat je als eerste naar de badkamer kijkt. Dit is voor de potentiële kopers van jouw woning uiteraard precies hetzelfde. Niemand zit op een badkamer te wachten die op het punt staat om uit elkaar te vallen. Een punt voor verbetering dus.

Reacties