Foto: press_2013//hormann-aluminium-deur.jpg

Veiligheidsoptie voor Hörmann aluminium voordeuren

Nieuw: inbraakbeveiliging met elegantie maakt voordeuren extra aantrekkelijk.

Voordeuren met inbraakbeveiliging zijn overal standaard verkrijgbaar. Mooie deuren ook. Vaak moet de klant kiezen: of een deur met een aantrekkelijke uitstraling of een deur met een hoge veiligheidsstandaard. Hörmann ontwikkelde daarom een geïntegreerde veiligheidsuitrusting tegen inbraak volgens weerstandsklasse 2 (WK 2) van de DIN V ENV 1627 voor al haar hoogwaardige aluminium voordeuren.

Nieuw: inbraakbeveiliging met elegantie maakt voordeuren extra aantrekkelijk.

Vanaf nu biedt Hörmann de voordeurmotieven van de modellen TopComfort, TopPrestige en TopPrestigePlus en alle zijpanelen en bovenlichten optioneel in WK 2-uitvoering aan. Mooi en onzichtbaar.

Kwaliteit zonder compromis

Na een ontwikkelperiode van ruim twee jaar is de veiligheidsuitrusting gereed. "We hadden eerder met de WK 2-veiligheid naar buiten kunnen komen", zegt Harald Bermes, productmanager in de fabriek van Eckelhausen. "Maar we hadden ons tot doel gesteld om een inbraakveilige uitrusting te ontwikkelen die we voor alle deurmotieven konden aanbieden.“ Dit was een hele opgave, gezien het grote aantal uitvoeringen in het Hörmann-assortiment. 'Vooral de eis om geen enkele optische beperking te accepteren, was van invloed op de ontwikkeling', aldus Bermes. Want met het credo van Hörmann ('Kwaliteit zonder compromis') moest de constructie voor alle 87 deurmotieven perfect zijn.

Getest en oké bevonden

Voor het testen van de inbraakbeveiliging wordt het bouwelement onderworpen aan een genormaliseerde inbraaktest. Deze gaat uit van typisch inbrekersgedrag en voorkennis. Uit die test kunnen de benodigde tijd en gereedschappen voor de inbraak worden afgeleid. Dit resulteert in de verschillende weerstandsklassen van WK 1 tot WK 6. In de meeste gevallen kunnen producten die voldoen aan WK 2 de nodige ellende voorkomen. De (woning)inbreker zal zich voornamelijk richten op het glas of de sluitcilinder van de voordeur. Voor de beglazing wordt P4A-veiligheidsglas gebruikt, dat vast in de aluminium raamprofielen wordt verankerd. Het glas kan dus niet binnen de bepaalde inbraaktijd uit het kozijn worden getild of worden stukgeslagen met de gereedschappen die in de DIN-norm zijn vastgelegd. De cilinders bij Hörmann voldeden voor standaard deuren al aan de WK 2-eisen.

Combineer veiligheid en uitstraling

De WK 2-uitrusting voor aluminium voordeuren biedt Hörmann ook in de verkoop grote voordelen. Veiligheidsbewuste klanten, die niet willen inboeten op kwaliteit van het design, hebben nu standaard veel keuze. Bovendien is de meerprijs voor de WK 2-uitvoering van Hörmann zeer interessant (adviesprijs: 275 euro, exclusief BTW).

Publicatiedatum: 14 juli 2010

Reacties