De 5 voordelen van een stalen deur op maat

Open je Instagram-account, Pinterest-account of een woonmagazine en je vindt er gegarandeerd één (en waarschijnlijk zelfs meer): een stalen deur.

Guido van Loon 26 Augustus 2021

Stalen deuren op maat zijn nog relatief nieuw op de markt, maar hebben al vele woonharten voor zich weten te winnen. Want zeg nou zelf, een woonkamer, slaapkamer of badkamer wordt er toch direct een stuk mooier en luxer van?! Tijd om de voordelen van stalen deuren op maat met je te delen!

1: Je behoudt je zicht, ook achter de deur

Een standaard binnendeur sluit de ruimte af. Op zich is daar niets mis mee. Toch kan een stalen deur met glas het zicht vergroten. Door het gebruik van glas kun je ook tot na de deur kijken. Handig als je ziet dat er iemand binnenkomt. Uiteraard snappen we het ook als je niet alles in de gaten wil blijven houden. Zo zijn er mensen die een stalen deur voor hun voorraadkast willen, maar niet de hele dag tegen een rommelige ruimte aan willen kijken. Kies in dit geval voor rookglas of melkglas, zodat je de stijl van een stalen deur kunt combineren met de rust die je nodig hebt. 

2: Een optisch grotere ruimte

Als opvolging op het eerste voordeel: je ruimte lijkt optisch een stuk groter. De ruimte wordt niet meer afgesloten en het licht van buitenaf loopt verder door. De optisch grotere uitstraling geeft de woonkamer, slaapkamer of andere ruimte meer balans en je creëert eenheid door verschillende ruimtes op deze manier met elkaar te betrekken. En dat allemaal door één deur. Het lijkt te mooi om waar te zijn.. 

3: Geschikt voor elke ruimte

Wil je die luxe stijl doorvoeren in je woonkamer, badkamer, slaapkamer of je inloopkast? Niets is te gek. Voor elke ruimte kun je een passende stalen deur laten samenstellen. Voor de badkamer zijn mooie douchewanden beschikbaar, voor de slaapkamer stalen deuren met rookglas of melkglas en voor de woonkamer met mooi helder glas. Een specialist in stalen deuren, zoals Binnendeur Van Staal, houdt ook nog rekening met eventuele aanwezigheid van vloerverwarming, zodat je deur jarenlang mooi blijft. 

4: Volledig naar wens samenstellen

Bij een bouwmarkt heb je keuze uit een aantal vaste modellen. Ben je juist op zoek naar iets unieks? Dan kun je bij specialisten zelf je deur samenstellen. Denk aan de frames die in de deur verwerkt zijn. Zo kun je kiezen uit horizontale lijnen, maar ook verticale lijnen - een aanrader als je de hoogte van de ruimte wil accentueren. En ook de opties voor de deurgrepen zijn groots. Zo kun je de deur echt laten samenstellen aan de hand van jouw wensen. 

5: Een niet te evenaren, luxe sfeer

Zet een standaard binnendeur en een stalen deur naast elkaar en de keuze is snel gemaakt. Een standaard binnendeur is mooi, maar wel wat saai. En echt een dertien-in-een-dozijn exemplaar. Een stalen deur is juist luxe door het gebruik van glas en de stalen frames, die je overigens ook nog in veel verschillende kleuren kunt laten poedercoaten. Je woonkamer slaapkamer of badkamer wordt gelijk een stuk luxer van een stalen deur. Laat je inspireren door alle mogelijkheden en laat je ook goed adviseren door een specialist, zodat jij straks kunt genieten van jouw eigen, unieke stalen deur! 

 

Reacties