Foto: Schuifdeur-v2

De deurentrends van 2023

Een deur kopen is niet lastig, maar een deur kiezen die bij jouw huis past kan soms wat vragen met zich meebrengen.

Reinier 16 December 2022

Welke soort deur past goed in jouw interieur? Waar begin je eigenlijk in de wereld van deuren? Daarbij kunnen wij je helpen. We hebben alle deurentrends van 2023 voor jou op een rijtje gezet, zo wordt het kiezen van een deur heel makkelijk!

Industriële deuren

De stalen deuren zijn al een aantal jaar erg populair en ook in 2023 blijft dit een trend. Doordat de deuren voornamelijk bestaan uit glas, creëer je ruimte en lijkt je ruimte optisch groter. Het staal geeft de deur een strakke uitstraling, die goed past binnen een Scandinavisch of modern interieur. Ondanks dat de deuren pas sinds een aantal jaar erg in trek zijn, zijn de deuren stijlvol en tijdloos. Een nieuwere variant is de industriële deur met donker glas, wat zorgt voor een warmere, luxe uitstraling.

Doordat het glas in de deur het licht doorlaat, komt er in beide ruimtes voldoende licht. Daardoor is het een must voor mensen die houden van een open en licht interieur.

Schuifdeuren

De tijd dat een deur alleen naar binnen of buiten gaat, is voorbij en de schuifdeuren zijn in opkomst. Met deze deur bespaar je ruimte en dat is ook precies waarom hij zo populair is. De schuifdeuren zijn erg veelzijdig en in te zetten als kastdeur, schuifwand of kamerverdeler. Schuifdeuren zijn er in allerlei stijlen, zoals industrieel, landelijk en klassiek. Vooral de landelijke schuifdeuren zijn een echte blikvanger in huis.

Landelijke deuren

Is de landelijke stijl helemaal jouw ding? Dan passen de landelijke deuren in jouw interieur. Deze prachtige deuren zijn ongekend populair en blijven terugkeren in interieurs over heel Nederland. Ze ademen warmte, gezelligheid en geborgenheid en doen denken aan vroeger, rust en natuur. Deze deuren hebben vaak een houten look en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Retro deuren

Retro wonen is terug! Met een mooie jaren 30 jaar ga je terug in de tijd. Deze deuren worden ook wel paneeldeuren genoemd. Dit betekent dat de deur wordt opgebouwd uit één of meerdere panelen, met of zonder glas. De retro deuren zorgen voor een klassieke, rustige uitstraling in je interieur en passen goed binnen een retro, botanische of Scandinavische woonstijl.

Advies

Word jij graag geholpen bij het kiezen van een deur? Of wil je zelf een deur samenstellen? Dan ben je bij Deurnodig.nl aan het goede adres. Zij weten alles van deuren en helpen je graag verder bij het uitkiezen van een deur. Daarnaast kan je op de website je deur volledig naar wens samenstellen. Dat scheelt je een enorme zoektocht naar de perfecte deur.

Reacties