Foto: Tuile du Nord ventilatiedakpan

Tuile du Nord ventilatiepan esthetisch en technisch verbeterd

Het succes van eerder aangepaste ventilatiepannen zet Wienerberger verder door.

Ook de Tuile du Nord ventilatiepan is nu esthetisch en technisch verbeterd. Zijn voorganger had een opvallende knobbel met vijf uitsparingen, de nieuwe pan valt minder op in een strak pannendak. De ventilatiesleuf is ook geschikt om een bevestigingsbeugel voor zonnepanelen op te plaatsen.

Bij het nieuwe model OVH Vario was dit type ventilatiepan al meegenomen in de ontwikkeling. De OVH klassiek ventilatiepan heeft dezelfde metamorfose ondergaan. Tuile du Nord is nu aan de beurt.

Dubbel bruikbaar

De Tuile du Nord ventilatiepan heeft technisch sprongen gemaakt en is nu dubbel bruikbaar: om het dak te ventileren en als hulpstuk voor zonnepanelen. Zowel esthetisch als technisch is deze pan een verbetering ten opzichte van zijn voorganger, die een opvallende knobbel met vijf uitsparingen had. De nieuwe pan valt minder op in een strak pannendak en is veel mooier geworden. 

Hulpstuk voor zonnepanelen

De ventilatiesleuf zorgt voor ventilatie van de ruimte tussen dakpannen en dakbeschot.
De beugels van een zonnepaneel passen precies door de sleuf van de ventilatiepan. Omdat de beugel helemaal vrij ligt, is de kans op breuk van de pannen minimaal.
De 25 cm2 grote luchtopening is voorzien van een kunststof rooster, zodat vogels en ongedierte geen kans krijgen om onder de dakpan te kruipen. Bekende problemen als detaillering en waterdichting bij de montage van zonnepanelen zijn bij deze pan niet aan de orde.

Reacties
Anderen bekeken ook