Foto: Dit-zijn-de-meest-voorkomende-dakreparaties

Dit zijn de meest voorkomende dakreparaties

Dakreparaties zijn er in vele soorten, de een wat complexer dan de ander. Bij elk van deze klussen is het belangrijk dat je een expert inschakelt.

Guido van Loon

Heb je een natte plek opgemerkt op het plafond? Dan is de kans groot dat je een dakreparatie moet laten uitvoeren. Als je dak niet goed afgewerkt is, kan je dat heel veel gedoe en schade binnenshuis opleveren. Neem dan ook contact op met een professionele dakdekker, zoals die van Eigenhuis. Zij werken door heel het land, en of je nu een dakdekker in Tilburg zoekt of in een andere stad, overal hebben ze experts voor je klaarstaan die snel ter plekke kunnen zijn.

Dakreparatie bij stormschade

Een van de meest voorkomende redenen dat een dakreparatie nodig is is natuurlijk stormschade. Als het flink stormt kunnen er bijvoorbeeld dakpannen losraken en in het ergste geval zelfs in het rond vliegen. Deze pannen moeten echt zo snel mogelijk worden vervangen, want anders anders heb je ook binnenshuis flinke schade. Vaak is er zelfs al heel wat vocht het huis binnengedrongen, hoewel het gelukkig niet tijdens elke storm ook hard regent. Het kan ook voorkomen dat regenpijpen of dakgoten losraken of dat deze verstopt zijn door rondvliegend blad wat erin terecht komt. Als je dit niet zelf opgelost krijgt kan een dakdekker je helpen. 

Dakreparatie bij verzakking

Een tweede reden dat een dakreparatie (snel) nodig is is wanneer er een verzakking ontstaat. Dit is iets wat geleidelijk gebeurt, en dus niet perse door een storm (hoewel mensen het vaak wel pas tijdens een storm opmerken). Wanneer het platte dak verzakt is zal er altijd water in blijven staan, en dat kan op den duur zorgen voor een lekkage. Tijd om het hele dak een opknapbeurt te geven dus! Dit type dakreparatie is wat ingewikkelder te realiseren dan het vervangen van dakpannen. Er moet namelijk ook aan de gehele dakconstructie wat gebeuren, dus het is helaas niet de goedkoopste klus. Als je het uitstelt kunnen de kosten echter op den duur nog verder oplopen, en wel doordat de gehele constructie van binnen gaat rotten doordat er teveel vocht bijkomt. Dit wil je te allen tijde voorkomen door zo snel mogelijk een dakreparatie uit te voeren.

Scheurtjes in bitumen dakbedekking

De laatste vorm van dakreparatie die ze bij bovenstaande dakdekker in Tilburg geregeld uitvoeren is het vervangen van de bitumen dakbedekking. Dit betreft de antracietkleurige rollen die je over een dak uitrolt, en die door middel van hitte aan elkaar vast worden gemaakt. Bitumen dakbedekking is ontzettend sterk en het kan jarenlang mee, maar ook dit materiaal is op den duur gevoelig voor beschadigingen. Het kan bijvoorbeeld na jarenlang gebruik uitdrogen, en dan verschijnen er langzaam maar zeker kleine scheurtjes in het materiaal. Door deze scheurtjes kan water naar binnen dringen, met alle gevolgen van dien. Het is gelukkig niet altijd nodig om de volledige bitumen dakbedekking te vervangen. Met een hitte apparaat kunnen kleine scheurtjes namelijk prima gedicht worden. Als je de klus niet te lang hebt uitgesteld tenminste…

Reacties