Foto: Capilasil_impregnatie

CAPILASIL®: kleurloze vochtwerende producten

BEAL International lost vochtproblemen in woningen op

08 Juni 2024

Na een natte winter én een nat voorjaar, zien professionals meer vochtproblemen in woningen ontstaan: van doorslaand vocht en neerslagschade tot opstijgend vocht. BEAL International formuleert en produceert zijn producten in zijn eigen fabriek in Fernelmont (Namen, België). Met CAPILASIL®, biedt het familiebedrijf een breed en compleet assortiment waterafstotende oplossingen. Zo is een woning efficiënt en duurzaam te wapenen tegen vocht, mét behoud van de waterdampdoorlaatbaarheid.

Onderzoek heeft uitgewezen dat veel woningen kampen met vochtproblemen. De impact hiervan moet zeker niet onderschat worden: beschadiging van muren, aantasting van materialen, warmteverlies, vorming van schimmel enz.. Met CAPILASIL® heeft BEAL International een eenvoudig en efficiënt antwoord op hardnekkige vochtproblemen, via injectie of impregnatie.

In de meeste gevallen gaat het om opstijgend vocht, oppervlaktevocht of condensatie. CAPILASIL® is toe te passen op elke ondergrond, droog of vochtig – van baksteen en beton tot blauwe hardsteen en hout. Ook zijn er speciale producten voor muren met nitraten (oude stallen enz.). Als alternatief voor sommige producten zijn er ook op water gebaseerde formuleringen beschikbaar.

  • Opstijgend vocht: injectie
    Schimmelvlekken? Loskomende plinten? Afbladderende verf? Dan is de kans groot dat er sprake is van capillair vocht. De poriën of capillairen van het metselwerk absorberen vocht uit de grond en doen het opstijgen. Een waterafstotende barrière is hier de oplossing. Door CAPILASIL® 10 te injecteren in de muur – er worden op regelmatige afstand gaatjes geboord – drogen de muren en krijgen ze een beschermlaag. Het product wordt aangebracht met een injectiepomp, met een gebruik van 1,5 tot 2 liter per lopende meter en per 10 cm muurdikte.

 

  • Oppervlaktevocht: impregnatie
    Gevels die blootgesteld worden aan stortregen, kunnen te maken krijgen met oppervlaktevocht problemen. Om de muren vochtwerend te maken, is een behandeling met impregnatie nodig. CAPILASIL® 6 kan op de volledige gevel worden aangebracht, gietend of met een borstel, van onderen naar boven. De voegen worden behandeld met twee lagen, ‘vers op vers’, zodat het product diep doordringt in de ondergrond. Het gebruik is 1 liter per 1-3 m2 metselwerk (terracotta bakstenen) en 1 liter per 3-6 m2 beton.

Er zijn ook producten voor gevels en stenen beschikbaar.

Naast het oplossen van vochtproblemen, biedt het CAPILASIL® programma nog meer voordelen. Zo blijven de materialen ademen, vermindert het energiegebruik door verwarming (betere thermische isolatie van droge materialen), worden vorstschade en scheurvorming voorkomen, vermindert de mos- of schimmelvorming én blijven muren langer schoon (stof en vuil kunnen niet doordringen en zullen dus gemakkelijker kunnen worden weggespoeld door regen of op mechanische wijze).

Meer informatie: www.beal.be

Reacties