Foto: 269818

Hang- en sluitwerk favoriete inbraakbeveiliging

Gevoel van veiligheid stijgt explosief na het nemen van extra beveiligingsmaatregelen.

Gevoel van veiligheid stijgt explosief na het nemen van extra beveiligingsmaatregelen.

Vrijwel de helft van de Nederlanders denkt afdoende tegen inbraak beschermd te zijn door goed hang- en sluitwerk. Ruim een derde van de huizenbezitters zorgt ervoor dat de woning tijdens afwezigheid bewoond lijkt.

 

Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 500 Nederlandse huizenbezitters dat Multiscope uitvoerde in opdracht van Niko, dat gespecialiseerd is in huisautomatisering.

Het gros van de Nederlanders is gelukkig nooit slachtoffer geworden van een inbraak in eigen huis. Ruim een vijfde kan dat helaas niet zeggen. De meeste inbraken vonden plaats terwijl mensen thuis of slechts kort van huis waren. Toch zegt een ruime meerderheid van de mensen voldoende beschermd te zijn tegen inbraken.

Gevoel van veiligheid
Bijna 60 procent van de slachtoffers van een inbraak heeft daarna extra maatregelen genomen om hun woning te beveiligen. Zij denken dat in een kwart van de gevallen de inbraakbeveiliging een inbraak had kunnen voorkomen. De helft van hen had deze maatregelen liever eerder genomen, ook al had de inbraak daarmee niet kunnen worden voorkomen. Het gevoel van veiligheid steeg explosief na de extra beveiligingsmaatregelen.

Aanwezigheidssimulatie
?Onze Niko Home Control beschikt over aanwezigheidssimulatie?, vertelt Peter Watteeuw, Managing Director van Niko. ?Daarmee is het mogelijk om tijdens afwezigheid de woning bewoond te laten lijken. Zo gaat de verlichting automatisch aan en na een tijdje weer uit, het lijkt alsof je er wel bent.? Daarnaast geeft het ecodiscplay informatie over het verbruik van elektriciteit, gas en water. Zo verkrijgen bewoners inzicht in hun verbruik en is het mogelijk energie te besparen. ?Met slechts één druk op de ecotoets kan het verbruik worden verlaagd. Zo worden alle toestellen uitgeschakeld die niet aan hoeven te staan?, aldus Watteeuw. Wanneer de bewoners in bed liggen en ?s nachts ongewenste bezoekers horen in huis of in de tuin, dan kan de paniektoets uitkomst bieden. Met 1 druk op de knop springen alle lichten in huis en de tuin aan en begint bijvoorbeeld de binnensirene te loeien. Eventuele indringers weten meteen dat ze niet onopgemerkt zijn.

Over Niko
Niko, een Belgisch bedrijf met vestigingen in 7 Europese landen, is gespecialiseerd in oplossingen voor schakelmateriaal, deurtelefonie, lichtregeling en huisautomatisering. Niko zet volop in op doordacht design en een milieuvriendelijke aanpak. Het investeert daartoe sterk in onderzoek en ontwikkeling.

Niko vertrekt voor al zijn oplossingen van de dagelijkse behoeften van zijn klanten, en ontwerpt daarvoor vernieuwende producten, om het leven thuis en op het werk gemakkelijker te maken. Het bedrijf telt 800 medewerkers in België, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Polen, Slowakije, en het Verenigd Koninkrijk, en haalt een jaarlijkse omzet van meer dan 120 miljoen euro.

Publicatiedatum: 22 juli 2011

Meer informatie: www.niko.nl

Reacties