Foto: 0-2023/Naamplaatsje.jpg

7 Leuke manieren om je nieuwe woning een persoonlijk tintje te geven

Ben je net verhuisd? Dan wil je vast en zeker alles mooi maken en aan de hele wereld laten zien dat dit jouw nieuwe huis is.

Marlies 15 September 2023

Het is belangrijk dat een huis niet alleen praktisch en comfortabel is, maar ook een weerspiegeling is van jouw persoonlijkheid en stijl. In deze blogpost geven wij je 7 leuke tips om jouw woning van binnen en buiten een persoonlijk tintje te geven.

1. Naamplaatje bij de voordeur

Een naamplaatje bij de voordeur is niet alleen handig voor de postbode, maar het geeft ook direct een persoonlijke touch aan je nieuwe woning. Een naambordje voordeur hout met jullie namen en eventueel van je huisdieren, staat bijvoorbeeld erg gezellig en uitnodigend. Kies voor een naamplaatje in een stijl die past bij jouw smaak en laat hier jullie namen en het huisnummer op graveren, zodat bezoekers je huis makkelijker vinden. Dat is overigens ook voor de postbode wel handig! Je kunt ook kiezen voor originele varianten, zoals een houten plank met gegraveerde letters en een afbeelding of zelfs een gepersonaliseerd bordje met jullie favoriete quote. Heb je een moderne woning? Dan in een naambordje voordeur RVS een mooie optie: helemaal in stijl met het pand!

2. Potten met planten in de tuin

Een leuke manier om je nieuwe woning op te fleuren, zowel van binnen als buiten, is door potten met planten in je tuin te plaatsen. Kies planten die passen bij jouw stijl en smaak. Heb je geen groene vingers? Geen probleem! Er zijn genoeg onderhoudsvriendelijke plantensoorten die er prachtig uitzien zonder al te veel verzorging. Vraag desnoods in het tuincentrum om advies. Bedenk dan van te voren wat de omstandigheden zijn van de plek waar de planten komen te staan: zonnig of juist niet, beschut of juist open en bloot. Met die informatie kun je een geschikte plant kiezen.

3. Creëer een fotomuur

Eén van de beste manieren om herinneringen en persoonlijkheid toe te voegen aan je nieuwe woning is door het creëren van een fotomuur. Verzamel je favoriete foto’s, prints en kunstwerken en hang ze op een creatieve manier op. Je kunt kiezen voor verschillende lijsten in diverse formaten voor een speels effect, of juist gaan voor een strakke look met dezelfde lijsten. Het belangrijkste is dat de fotomuur jouw persoonlijke verhaal vertelt. Tip: Heb je een huis met twee verdiepingen? Gebruik dan de muur naast de trap voor dit doel!

4. Hang gordijnen op

Gordijnen een soort wondermiddel om direct meer sfeer in huis te brengen. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook decoratief. Ze kunnen direct warmte en gezelligheid toevoegen aan elke ruimte in je nieuwe woning. Kies voor gordijnen in een stof en kleur die passen bij jouw interieur. Als je handig bent, kun je zelfs kiezen voor het zelf maken van gordijnen met stoffen die jij leuk vindt.

5. Personaliseer de entree

De entree van je huis is het eerste wat mensen zien wanneer ze binnenkomen. Maak daarom deze ruimte extra speciaal door deze te personaliseren. Plaats bijvoorbeeld een mooi vloerkleed, hang een spiegel op of zet een plant neer om wat groen toe te voegen.

6. Maak gebruik van kleur

Kleur kan enorm veel doen voor de uitstraling van je woning en kan helpen om jouw persoonlijkheid naar voren te laten komen. Durf te experimenteren met verschillende kleuren in elk vertrek van je huis, zoals gekleurde accentmuren of accessoires in felle tinten. Of maak er een unieke compositie van door middel van een mooie muursticker. Vind je het lastig? Dan is het slim om voor twee of drie accentkleuren te kiezen, gecombineerd met basistinten. Bijvoorbeeld petrol en mosterdgroen voor de gordijnen, sierkussens, vloerkleed en accessoires. De bank, meubels en muren houd je dan in basic kleuren, zoals wit, grijs, beige. Om het geheel wat extra pit te geven, voeg je een accentmuur toe waarin ook de kleuren petrol en mosterd terugkomen. Zo wordt het een prachtig geheel.

7. Voeg persoonlijke details toe

Het zijn vaak de kleine details die een woning echt persoonlijk maken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van foto’s in fotolijstjes, het ophangen van je favoriete kunstwerken of het neerzetten van souvenirs die je tijdens je reizen hebt verzameld. Deze persoonlijke details maken jouw huis uniek en laten zien wie jij bent.

Met deze 7 leuke tips kun jij jouw nieuwe woning een persoonlijk tintje geven of je bestaande woning een opfrisbeurt. Vergeet niet dat het belangrijk is om trouw te blijven aan je eigen stijl en smaak. Uiteindelijk is het jouw thuis waarin jij je prettig wilt voelen en waarin jouw persoonlijkheid tot uiting komt. Veel plezier met het inrichten en persoonlijk maken van je nieuwe huis!

Reacties
Anderen bekeken ook