Foto: Trapkast

3 manieren om optimaal gebruik te maken van de trapkast

Door de vaak ongebruikelijke vorm van de kleine ruimte en het onhandige schuine plafond door de bovenliggende trap, kan het best een uitdaging zijn om er een praktische berging van te maken.

Ninon 04 Juli 2024

De trapkast is voor veel mensen de plek in huis waar van alles en nog wat ligt opgeslagen. Van cadeaupapier tot inkt cartridges en van schoonmaakspullen tot voedselvoorraad. Probeer je jouw trapkast ook regelmatig op te ruimen en is het toch steeds al snel weer rommelig? Dan helpt het waarschijnlijk om de indeling aan te pakken. Ook als de ruimte onder de trap eigenlijk geen functie heeft en je niet goed weet wat je ermee moet, zijn er misschien verrassende mogelijkheden. Ben je benieuwd? Lees hier wat de mogelijkheden zijn om de trapkast optimaal te benutten!

Kantoortje

Heb je er al eens aan gedacht om van de trapkast een kleine werkplek te maken? Bij PrintAbout kun je heel compacte printers en andere kantoorapparatuur kopen, die je makkelijk op een plank in de trapkast kwijt kunt. Ook als plek voor de administratie, post, printen en kopiëren is de trapkast vaak precies groot genoeg en eigenlijk heel geschikt. Installeer planken tot aan het plafond waar je mappen, postvakjes en andere kantoorbenodigdheden op kunt bergen en maak van de onderste plank een bureaublad. Mocht de ruimte te krap zijn voor een bureaublad, kies dan voor een blad met een haak of scharnier, dat je naar beneden kunt halen en na gebruik weer in kunt klappen.

Speelhoek

Is het rondslingerende speelgoed in de woonkamer af en toe een doorn in het oog? Maak dan van de trapkast een speelhoekje voor de kinderen. Ten eerste kun je hier voor kinderen een leuk, knus hoekje van maken waar ze graag zullen spelen en ten tweede kan de deur dicht zodra de kinderen ‘s avonds op bed liggen en is het speelgoed meteen uit het zicht. Afhankelijk van de leeftijd en het soort speelgoed waar je kind graag mee speelt, kun je er een gezellige hut, knutselbureautje of verkleedhoek van maken. Benut de hoogte door op de bovenste helft plankjes of haakjes op te hangen waar speelgoed meteen makkelijk kan worden opgeborgen.

Lades

Als je de trapkast wilt gebruiken voor opbergruimtes, kun je door het monteren van lades de ruimte optimaal benutten. Hiermee creëer je heel veel ruimte om bijvoorbeeld schoenen, levensmiddelen of andere spullen op te bergen zonder een extra kast neer te hoeven zetten. Met lades in de trap maak je hem multifunctioneel en kun je de opbergruimte van het onderste vloeroppervlak tot het bovenste puntje gebruiken. Schilder de frontjes in dezelfde kleur als de muur of de trap en de opbergruimte zal helemaal in de ruimte opgaan. Door een kantoortje, speelhoek of opbergruimte met lades te maken, maak je optimaal gebruik van de ruimte van je trapkast!

Reacties