Foto: markilux_zonweringdoek-kleur

Zomerse stemming door zonweringsdoeken

Wie een scherm koopt, koopt vooral veel doek. En daarmee een kleurrijk accent voor huis en tuin. Of eenvoudige elegantie.

Want zonweringsdoeken zijn tegenwoordig verkrijgbaar in alle mogelijke nuances die uw verlangen naar de zomer aanwakkeren. Het spectrum loopt daarbij van heldere kleuren tot zachte crèmekleur of neutraal grijs - wat momenteel erg in trek is. Naast het design is daarom vooral de keuze van het doek doorslaggevend voor de indruk die een scherm aan de huismuur maakt.

Subtiel of blikvanger

Wie van harmonieus houdt, kan het doek en het scherm ton sur ton op de kleuren van huis en tuin afstemmen. Er zijn hiervoor al modellen beschikbaar, bijvoorbeeld van markilux, met vooraf gedefinieerde kleur- en materiaalsamenstellingen voor zonweringsdoek en behuizing. Daardoor wordt het duidelijk eenvoudiger om een scherm en een doek te kiezen. Het is ook mogelijk zelf kleuren te kiezen om in het oog springende accenten aan te brengen.

Een vleugje luxe

Ook wie bij de inrichting qua kleur trendbewust wil zijn, kan tegenwoordig bij zonweringsdoeken aan zijn trekken komen. Want de doekcollecties van moderne designschermen zijn al lang op inrichtingstrends afgestemd. Zelfs kleuren en patronen uit de modewereld hebben de weg van de catwalk naar het terras en het balkon gevonden. Zulke dessins met modieuze en creatieve touch zijn beschikbaar in fijne ruitpatronen en met naald- of krijtstrepen. Elegant blauw en grijstinten, gemengd met rosé en rood, herinneren daarbij aan luxe mode.

Met een persoonlijk tintje

Voor de liefhebbers van extravagantie biedt de markt bovendien speciale zonweringsdoeken met bijzonder brede patroonreeksen, met harmonieuze kleurmotieven en heldere streepdessins. Het zonweringsdoek is zelfs in de favoriete kleur beschikbaar. Zo kan de kleur van balkon en terras naar eigen smaak worden vormgegeven. De kleur van het doek bepaalt ook wat de uitwerking is van het licht onder een scherm. Het licht kan een warme tint hebben, erg helder zijn of koel verduisterd zijn. Donkere doeken laten namelijk het minst licht en warmte door. Voor de kleurkeuze van een zonweringsdoek moet dus voldoende tijd worden uitgetrokken en er moet gedegen advies worden ingewonnen om huis en tuin een bijzondere kleur te geven.

Meer informatie: www.markilux.com

Meer van Markilux
Reacties