Umbris zonwering

Umbris is het nieuwste product in het gamma van zonweringspecialist Harol. Dit bijzonder fraaie dak van aluminium lamellen ontleent zijn naam aan het Latijn 'umbra' voor schaduw. Maar schaduwmaker dekt de lading niet. Umbris is namelijk zonwering en neerslagbescherming in één. In een klimatologisch wispelturig landje als het onze is zo’n twee-in-een-oplossing trouwens geen overbodige luxe…

Harol patio

In een verbluffend mooi jasje

Umbris bekoort niet alleen zij die houden van functionaliteit en ultiem comfort. Het is ook een topper op esthetisch vlak. Hedendaagse vormgeving, elegante aluminium lamellen, optioneel geïntegreerde verlichting, allemaal waanzinnig mooi. Maar dan wel op een subtiele manier, net zoals het strakke lijnenspel dat onze o zo grillige natuur toch maar mooi weet te klaren! Als de zon schijnt en de lamellen gekanteld zijn, lijkt het of zon en schaduw haasje-over spelen. Bij regen sluiten de lamellen netjes af, waterdicht en windvast. Geen uitgeregende feestjes meer. Voortaan geniet je dubbel zoveel van je tuin of terras.

Op-en-top Belgisch

Harol is terecht trots op zijn jongste telg en prototype van een nieuwe generatie zon- en regenwering. Umbris is niet alleen afgestemd op het Belgische weer, maar ook hier ontworpen en geproduceerd. Met zijn doordacht en veelzijdig ontwerp, flexibele toepassing en eenvoudige constructie en bediening is Umbris een product van de bovenste plank. Of beter: van de bovenste lamel. Het zijn immers de lamellen die het 'm doen. Bij fel zonlicht kantel je ze naargelang de stand van de zon; bij neerslag schuif je ze in vlakke stand. En dat alles in een handomdraai.

Technisch vernuft

Belgen mogen dan al bescheiden wezens zijn - en dat siert hen - over échte pareltjes mag er al eens opgeschept worden. Umbris is zo'n pareltje, een vernuftig technisch hoogstandje. De geïntegreerde goten zorgen voor een perfecte afwatering. De constructie kan zwevend, in aanbouw, geïntegreerd of helemaal vrijstaand geplaatst worden. Je kunt Umbris zelfs uitbreiden met windvaste schermen zonder verlies aan uitzicht. En voor wie écht het onderste uit de kan wil halen van zijn buitenruimte, heeft Harol een sublieme oplossing gecreëerd: een glazen schuifwand. Voortaan breng je het hele jaar door het beste van buiten naar binnen. In goede en kwade dagen, door weer en wind, Umbris pimpt je terras én je humeur.