string(1) "a"

Time-out onder de "pergola-hemel"

Zonweringfamilie brengt huiselijkheid in de tuin en op het terras

12 Juli 2021

Wie zijn terras of tuin het hele jaar door wil gebruiken, moet een goede bescherming tegen de zon en de weersomstandigheden hebben. Het pergola-programma van markilux biedt hiervoor wel drie opties aan. En met de vele accessoires zijn gezellige uren onder de schermoverkapping gegarandeerd.

De tuin en het terras zijn voor veel mensen een favoriete plek geworden. Hier kan men zich ontspannen, tuinieren en familie en vrienden ontmoeten. Maar dan moet er wel effectieve bescherming tegen zon, wind en regen zijn.

Zo wordt het gezellig

De "pergola" van zonweringspecialist markilux biedt bijvoorbeeld wooncomfort in de buitenlucht. Ze is in wel drie varianten verkrijgbaar: als "pergola" voor grote tuinen of zitruimten buiten, als "pergola compact" voor smalle, kleine terrassen of als "pergola stretch", de nieuwe maxiversie. Een scala aan LED-elementen zorgt voor mooie effectverlichting. Daarnaast creëren warmtestralers, verticale schermen en zijschermen een gezellige sfeer. Ze bieden bescherming tegen regen of wind. Het moderne schermsysteem heeft als voordeel dat het aan bijna elke gevel kan worden bevestigd. Een systeem met geleiders voor het doektransport en in de grond bevestigde staanders ondersteunen het geheel en maken de schermen zeer windstabiel. De staanders kunnen, behalve bij de "pergola stretch", ook door kisten worden verzwaard.

Van klein tot groot

De drie modellen zijn niet alleen verschillend qua afmetingen, maar ook qua techniek. Bij de "pergola" en de "pergola compact" wordt het schermdoek bijvoorbeeld via een systeem met geleiders in- en uitgedraaid. Een cassette beschermt het opgerolde doek tegen vuil en vocht. De staanders van deze twee modellen zijn in hoogte verstelbaar, zodat oneffenheden in de ondergrond kunnen worden opgevangen, maar ook om regenwater snel af te voeren. Ze zijn geschikt voor terrassen van tien tot 30 vierkante meter.

De nieuwe maxiversie

Voor wie daarentegen een zonwering en weersbescherming met XXL-afmetingen wil hebben, is de nieuwe "pergola stretch" het juiste scherm. Dankzij een nieuwe, krachtige aandrijving kan er ongeveer 50 vierkante meter worden overdekt. Met meerdere systemen zelfs maximaal 175 vierkante meter. Via stabiele dwarsbalken wordt het door een kap beschermde zonweringdoek in- en uitgedraaid. Daarbij gaat het als een baldakijn open. De doeken zijn bovendien waterdicht, zodat het altijd droog blijft onder het scherm. Met de drie schermmodellen kunnen terrassen en tuinen geheel naar eigen wens in een koele en comfortabele ruimte in de buitenlucht worden veranderd. Zo kan er het hele jaar door van veel mooie momenten onder de "pergola-hemel" worden genoten.

Meer informatie: www.markilux.com

Meer van Markilux
Reacties