Scherm met grote afmetingen

"pergola stretch" beschermt tegen zon en regen

Wie een grote tuin of een groot terras heeft en daar de zomerhitte wil ontvluchten, of wie wel bij alle weersomstandigheden in de buitenlucht zou willen relaxen, zal de "pergola stretch" geweldig vinden. Want het scherm is zon- en weersbescherming in één. En dát met indrukwekkende afmetingen.

Ruime terrassen in loungestijl zijn tegenwoordig zeer populair. En dus ook de wens om buiten veel tijd door te brengen op een plek die beschermd is tegen zon, wind en regen. Daarom zijn grote schermsystemen erg gewild. En dus ook de "pergola" van markilux. Inmiddels biedt de producent het model gelijk als complete productfamilie aan: van de klassieke afmeting, via de compacte afmeting tot de XXL-versie van de nieuwe "pergola stretch".

Kap beschermt doek tegen vuil en regen

Het model maakt indruk met een maximale afmeting van zeven maal zeven meter als enkel scherm. Zijn grootsheid is echter vooral te zien als er meerdere pergola-velden worden gekoppeld. Dan wordt er een oppervlak van maximaal 25 maal 7 meter goed tegen weer en wind beschermd. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciale aandrijving en een speciaal doektransport. Het waterdichte schermdoek wordt namelijk in een soort baldakijn via zijdelingse geleiders door middel van een radiografisch bediende motor getransporteerd. Een smalle kap beschermt het ingedraaide doek tegen vuil en neerslag. Regenwater loopt bovendien snel weg via een regengoot en de staanders aan de zijkanten. Het systeem voor zon- en weersbescherming kan voor veel privacy met verticale schermen en zijschermen worden gecombineerd. LED-Lines of LED-spots, die aan het model kunnen worden bevestigd, zorgen voor een mooie accentverlichting. En passende warmtestralers zorgen voor aangename temperaturen. Zo is het ook 's avonds of bij koel weer aangenaam toeven onder de "pergola stretch".

Meer informatie: www.markilux.nl