Foto: 279953

Kantel het weer naar je humeur!

Umbris van Harol combineert zonwering met neerslagbescherming.

Umbris van Harol combineert zonwering met neerslagbescherming.

Met Umbris zet Harol een nieuwe generatie 'schaduwmakers' in de markt: zonwering en neerslagbescherming in één. Het aluminium lamellendak combineert zo het beste van twee werelden. Bij fel zonlicht kantel je de lamellen naargelang de stand van de zon, bij neerslag schuif je de lamellen in vlakke stand. Een op-en-top Belgisch product, helemaal afgestemd op het wispelturige Belgische weer.

 

Met Umbris tilt schaduwspecialist Harol zonwering naar een hoger niveau: een zonwering die ook functioneert als neerslagbescherming. Dankzij de kantelbare lamellen in het aluminium dak regel je in een handomdraai het weer, het hele jaar door. Geïntegreerde goten zorgen voor een perfecte afwatering.

Het aluminium lamellendak Umbris is volledig Belgisch, zowel wat ontwerp als productie betreft. Dat maakt umbris erg flexibel: tal van uitvoeringen zijn mogelijk, van ene vrijstaande constructie over plaatsing tegen de gevel tot ingewerkt in bestaande daken. Dankzij het doordachte design kan je het lamellendak perfect afstemmen op je woningstijl. Verder kan je de constructie eenvoudig uitbreiden met windvaste screens, om je te beschermen tegen wind zonder verlies aan uitzicht. Kortom, maatwerk op vraag, ook wat kleuren betreft (ral-kleuren en structuurlakken aan standaardprijs).

Umbris - latijns voor schaduw – creëert niet alleen een schoon stukje schaduw. het lamellendak beschikt over heel wat extra troeven. Zo zorgt de elegante aluminium structuur – waterdicht en windvast – voor schaduw en afkoeling op terras, balkon of zelfs binnenshuis. Ook de natuurlijke ventilatie, bij licht gekantelde lamellen, is een groot pluspunt. Optioneel kan je umbris uitrusten met geïntegreerde verlichting en verwarming.

De vier Umbris-modellen op een rij:
Zwevend: met een zijdelings bevestigingssysteem, zodat het zicht niet belemmerd wordt door steunkolommen.
Aanbouw: een sobere en tijdloze vormgeving laat umbris even vlot passen bij een moderne als meer klassieke woningstijl.
Geïntegreerd: umbris gaat perfect in de omgeving op dankzij de ruime keuze in kleuren en materialen.
Vrijstaand: het vrijstaande ontwerp is een subtiele mix van functionaliteit en design, een handige overkapping in de tuin die meteen een intieme en gezellige sfeer creëert.

Technische info Umbris:
Breedte lamellen: 194 mm
Positie lamellen: 0° tot 120°
Breedte Umbris: max. 3,5 m per veld (onbeperkt koppelbaar)
Uitval Umbris: max. 6 m
Opties: geïntegreerde verlichting en verwarming met Storelight

Elk product is op maat gemaakt. Prijs op aanvraag.

Publicatiedatum: 24 februari 2012

Meer informatie: www.harol.nl

Reacties