Foto: 2017-12/Screendoek-parasol-1.jpg

3x Bescherming tegen de zon, sneeuw en regen voor een klein budget

Het kan o zo heerlijk zijn om lekker te bakken in het warme zonnetje.

Maar wanneer de zomermaanden ernstig warm worden is het ook wel fijn om even af te kunnen koelen in de schaduw. Maar dat overdekte schaduw plekje kan ook enorm fijn zijn gedurende regenachtige herfstmaanden, zodat je toch nog wat tijd buiten door kunt brengen. Of wat dacht je van de miezerige wintermaanden? Even genieten van een lekkere warme chocomel bij een vuurtje in de achtertuin is ook tijdens de wintermaanden af en toe stiekem wel fijn.

Gelukkig zijn er meerdere manieren om jezelf te beschermen tegen de invloeden van zon, sneeuw en regen! Om je een handje op weg te helpen, hebben we er hier een aantal voor je bij elkaar gezet:

1. Parasol

Geschikt voor het kleinere budget en een ideale oplossing voor de niet al te heftige weersinvloeden. Een kleine regenbui, een flinke zonnestraal of zelfs de eerst vallende sneeuwvlokjes worden gemakkelijk tegengehouden door een grote tuinparasol. Monteer er eentje boven de tuintafel of misschien zelfs direct bij de achterdeur. Zo kun je het gehele jaar door genieten van de frisse buitenlucht. Mocht een parasol nu niet goed binnen de ruimte passen of gewoonweg net te klein zijn dan kun je ook altijd nog een screendoek op maat laten maken.

2. Screendoek

Een andere goede bescherming tegen zowel zon als regen is een screendoek. Deze kun je bevestigen aan een reeds geplaats screen systeem, of zelfs gebruiken voor een andere creatieve DIY schaduw oplossing. Door eens rond te kijken in het assortiment screendoeken vind je gegarandeerd iets wat voor jou een oplossing biedt. Een groot voordeel: je kan heel gemakkelijk zelf het screendoek vervangen. Bijna alle screendoeken worden aangeleverd met een onder- en boven zoom waardoor je gemakkelijk het oude doek voor het nieuwe kunt vervangen. Kijk anders van te voren even naar een korte montage video, dan kun je straks gemakkelijk en snel zelf je screendoek monteren.

3. Overkapping

Nu zijn er nogal wat kosten verbonden aan het aankopen en installeren van een professionele overkapping, serre of aanbouw; maar de handige Harrie kan dit ook gewoon zelf doen! Een combinatie van op maat gemaakt hout en bijvoorbeeld een screendoek als hiervoor omschreven helpen je al een heel eind op weg. Door een hout (of ander materiaal) constructie te maken en deze vervolgens af te dekken met een screendoek of eventueel zelfs een zeil, zit je voor minder dan 200 euro buiten beschermd tegen zon, sneeuw en regen!

Reacties