Foto: 2021/renson-fixscreen-buitenzonwering-1.jpg

Maak je nu al klaar voor de volgende hete zomer

Onze zomers tellen steeds meer hittegolfdagen. De uitdaging is dus om de binnentemperatuur in die omstandigheden onder controle te houden.

Met een combinatie van Fixscreen buitenzonwering en passieve nachtkoeling biedt Renson je een efficiënte en duurzame oplossing. Die twee technieken bereiden jou – en je woning – nu al voor op de volgende hete zomer. Ontdek 5 tips voor een fris huis.

1. Hou de zon tegen voor ze het glas bereikt

De zonnestralen warmen via het glas van je ramen je interieur op. De warmte van de vloeren, meubels, wanden en zo meer blijft vervolgens binnen hangen. Zeker in een recente, goed geïsoleerde woning is dat een probleem. Het is dus beter de zonnestralen tegen te houden nog voor ze de ramen bereiken. Buitenzonwering van Renson zorgt ervoor dat het binnen niet opwarmt. Want voorkomen is altijd beter dan genezen.

2. Haal koelere buitenlucht binnen

Voor een maximaal effect combineer je zonwering met nachtkoeling. Via inbraakveilige en insectenwerende roosters wordt je woning ’s nachts gespoeld met koelere buitenlucht. Zo ventileer je veilig en in alle comfort. En dat scheelt ’s ochtends heel wat graden op de thermometer. Je staat lekker uitgerust wakker in een aangenaam fris huis.

3. Kies voor automatische sturing

Buitenzonwering werkt optimaal als het automatisch aangestuurd wordt. Een luxmeter monitort dan bijvoorbeeld de hoeveelheid zonnestralen en laat de zonwering automatisch neer vanaf een bepaalde drempelwaarde. Of je nu thuis bent of niet, je ‘smart home’ zorgt zo voor zijn eigen binnenklimaat.

4. Zeg ‘neen’ tegen airco

Tijdens een hete zomerdag lijkt een aircotoestel misschien de voor de hand liggende oplossing. Toch is het geen verstandige keuze. Het zijn niet alleen energieverslinders, ze werken ook de klimaatverandering – en dus het aantal hete dagen – in de hand. Een vicieuze cirkel dus. Bovendien kan een airco je gezondheidskwaaltjes bezorgen. Snipverkouden op een bloedhete dag? Er is grote kans dat een te koude airco de boosdoener is. Kies dus liever voor betrouwbare zonwering en nachtkoeling van Renson.

5. Maak nu al de keuze

Wacht niet tot de eerste hittegolf van 2021 voor de deur staat om in actie te schieten. Eens de warmte binnen zit, krijg je ze nog moeilijk buiten. Wie nu al goed voorbereid is, komt de komende hete dagen lekker ontspannen door. En ook in je frisse slaapkamer zal je kunnen genieten van een zalige nachtrust.

Meer van Renson
Reacties