Foto: markilux_construct-pergola-vrijstaand-scherm

Flexibel en veelzijdig

Met vrijstaande schermen wordt het favoriete plekje in de tuin een paradijs.

De tuin en het terras fungeren vandaag de dag als outdoorruimte die multifunctioneel wordt gebruikt. Hier wordt gerelaxt, gesport en wordt tijd besteed aan hobby's. Het is een ontmoetingsplek voor het gezin waar men tijd samen doorbrengt. En sommigen hebben er de afgelopen maanden bij goed weer zelfs een werkplek van gemaakt. Bij deze nieuwe manier van leven in de buitenlucht hoort een buitengewoon flexibele zonwering: het vrijstaande scherm.

Veel huiseigenaren willen in de zomer als het warm is zo veel mogelijk tijd buiten doorbrengen, maar ook als de zon het een keer laat afweten. Dan wordt een zonwering voor gezellige uren op een favoriete plek, of het nu in de tuin, op het terras of bij het zwembad is, zeer gewaardeerd. Als een klassieke zonwering hiervoor qua grootte niet voldoet, heeft zonweringproducent markilux bijvoorbeeld schermen in het assortiment, die overal als comfortabele en creatieve bescherming tegen zon en regen kunnen worden opgesteld.

Comfort door slimme functies

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Interessant hierbij is dat de systemen voor meer privacy en bescherming tegen wind en regen deels met inschuifbare schermen en verschuifbare zijelementen kunnen worden gecombineerd. Naar wens en behoefte kunnen ze bovendien van weersensoren, LED-systemen en warmtestralers worden voorzien. Bijna alle modellen zijn geschikt voor smarthomesystemen of kunnen via een afstandsbediening worden bediend. De vrijstaande schermen worden door één of meer kolommen ondersteund. Deze worden daarvoor op een stevige ondergrond bevestigd. Daardoor is een dergelijke zonwering zo flexibel in gebruik.

Voor iedereen het juiste model

De modellen hebben zeer uiteenlopende eigenschappen. Zo kan de outdoorruimte persoonlijk worden vormgegeven. Aan de vrijstaande zonwering "syncra" kunnen bijvoorbeeld maximaal twee cassetteschermen worden bevestigd. Als dit model met het "pergola"-model wordt gecombineerd, levert dit nóg meer schaduw op. De grote schermoverkapping "markilux markant", waarbij het doek horizontaal kan worden uitgedraaid, levert ook veel profijt op. Want hierdoor wordt het woongenot groter. Met extra schermen van de producent kan er door deze overkapping een koele buitenruimte worden gecreëerd. En wie een schermvariant zoekt die niet steeds aan de stand van de zon hoeft te worden aangepast, moet het scherm "planet" eens bekijken. Dit kan afhankelijk van de variant wel 335 graden worden gedraaid. Zo is er altijd op de juiste plek schaduw en hoef je niet weg om een vakantiegevoel te creëren.

Meer informatie: www.markilux.com

 

Meer van Markilux
Reacties