5 voordelen van zonneschermdoeken

Stel je voor dat je graag een nieuw zonnescherm wilt. Je oude zonnescherm werkt op zich wel, maar het doek ziet er niet zo best meer uit.

12 September 2018

Misschien is het gewoon niet meer schoon te krijgen of is het beschadigd. Of misschien heb je pas een huis gekocht, maar vind je de zonweringen echt foeilelijk. Hoe dan ook: je wilt een nieuw zonnescherm, maar zonder hoge kosten. En dus kies je voor een nieuw zonneschermdoek. Want… dit zijn 5 voordelen van zonneschermdoeken!

1. Betere kwaliteit

De kwaliteit van zonneschermdoeken is in de afgelopen jaren enorm vooruitgegaan. Is jouw doek ouder dan 5 jaar? Dan is de kans groot dat je doek verouderd is. Tegenwoordig zijn de doeken sterker en ze zijn kleurvast. Daarnaast houden ze vaak ook wat meer UV-straling tegen, al is dat afhankelijk van welk doek je op dit moment hebt. Check dus hoe oud jouw zonnescherm is. Is het te oud, dan kun je met een nieuw zonneschermdoek een sterke verbetering van kwaliteit bereiken.

2. Lagere prijs

Een nieuwe zonwering is niet goedkoop. Je betaalt behoorlijke bedragen als je een heel nieuw zonnescherm wilt installeren. Vaak is dat echter niet nodig. Het systeem zelf is meestal nog goed op te knappen. Zo helpt het al flink als je het zonnescherm goed schoonmaakt en smeert. Door alleen het doek te vervangen, bespaar je veel geld. Het doek is namelijk veel goedkoper dan een volledig nieuw systeem.

3. Je kunt het zelf

Een zonneschermdoek vervangen is niet zo ingewikkeld. Er zijn veel instructiefilmpjes te vinden op internet. Met twee of drie mensen kun je het doek vervangen. Door het zelf te doen bespaar je natuurlijk geld. Het is ook een stuk praktischer, want je kunt het gewoon doen op de tijd die jou goed uitkomt.

4. Helemaal naar eigen smaak

Bij het kopen van een compleet zonnescherm, moet je keuzes maken. Vaak ontdek je dat je net niet helemaal kunt krijgen wat je graag wilt. Dan heb je bijvoorbeeld een mooi frame gevonden, maar vind je het doek wat minder. Dat probleem heb je niet als je alleen het schaduwdoek vervangt. Je kunt dan kiezen uit alle kleuren en patronen die er zijn, zolang het maar om de juiste maat gaat. Zo kun je zorgen dat je hele huis en tuin weer een frisse uitstraling hebben.

5. Beter voor het milieu

Een oud zonnescherm systeem dat vervangen wordt, kan niet hergebruikt worden door anderen. Het zijn nu eenmaal producten op maat. Maar het produceren van het systeem is juist hetgeen wat het meeste materiaal en energie gebruikt. Door alleen het zonneschermdoek te vervangen ziet je zonwering er weer als nieuw uit. Maar het is ook nog eens veel beter voor het milieu! Er hoeft namelijk geen nieuw systeem gemaakt te worden en het oude systeem kan meestal nog prima een ronde mee.

Het vervangen van je zonneschermdoek heeft heel wat mooie voordelen. Zo is het voordelig voor je portemonnee, maar ook nog eens goed voor het milieu. Je zonneschermsysteem maak je grondig schoon en je smeert alle draaipunten nog eens goed. Vervolgens kan het scherm weer jaren mee, terwijl het er mooi uit blijft zien. Vind je jouw zonnescherm niet meer mooi of is het doek kapot? Kijk dan of je alleen het doek kunt vervangen!

Reacties