EPDM rubber vijverfolie

Onder vijverbouwers is Ecolan al jaren synoniem voor topkwaliteit in rubber vijverfolie en aanverwante producten. Met Ecolan EPDM rubber vijverfolie opent zich een wereld van mogelijkheden om van elke vijver iets bijzonders te maken. Of je nu een hele strak vormgegeven vijver wilt of je wilt je vissen in een natuurlijke omgeving laten zwemmen, de Ecolan vijverfolie is overal voor te gebruiken.

Productomschrijving

Multifunctioneel inzetbaar
Ecolan vijverfolie is een ideaal materiaal voor bodemafdichting van tuin- en siervijvers. Tevens is het uitstekend toepasbaar in waterpartijen bij recreatieparken, golfterreinen, kantoorparken, etc. Ecolan vijverfolie is vervaardigd uit milieuvriendelijk EPDM rubber en speciaal ontwikkeld voor de aanleg van kweekvijvers voor kwetsbare vissen en schaaldieren.

 

Blijvend soepel en elastisch
Elasticiteit is het sleutelwoord. Die eigenschap maakt Ecolan vijverfolie bijzonder geschikt voor diverse vijvervormen en randafwerkingen. PVC-buizen en houten palen kunnen moeiteloos worden doorgevoerd en waterdicht ingewerkt. De tot -45 ºC vorstbestendige folie is prima onderling te verlijmen als ook op een steen, hout, beton, etc.

 

Bestand tegen worteldoorgroei
Ecolan vijverfolie is vervaardigd uit milieuvriendelijk EPDM rubber en speciaal ontwikkeld voor de aanleg van kweekvijvers voor kwetsbare vissen en schaaldieren. Deze unieke folie is bestand tegen worteldoorgroei*. Hierdoor is nagenoeg iedere vorm van oeverplanting mogelijk.

 

Geen agressieve weekmakers
Ecolan vijverfolie bevat geen giftige stoffen, geen zware metalen en agressieve weekmakers. Vissen en planten kunnen eventueel direct na de aanleg in het water worden uitgezet. De folie is 100% UV- en ozonbestendig, wat het geschikt maakt voor zonrijke locaties.

 

Duurzaamheid verzekerd
Ecolan vijverfolie kan prefab, op maat en 3dimensionaal in vorm gelast worden geleverd in iedere gewenste afmeting en is snel en eenvoudig aan te brengen. Duurzaamheid is verzekerd: de hoogwaardige kwaliteit Ecolan rubber vijverfolie heeft een levensduur van minimaal 30 jaar. Voor meer informatie, advies of een offerte kun je contact opnemen of een bezoek brengen aan een van de Ecolan dealers. Op de website van Ecolan vind je de adressen en een overzicht van alle producten.

 

De voordelen op een rijtje
•  elastisch en oersterk
•  snelle en eenvoudige verwerking
•  bestand tegen UV, ozon, mest, alcohol, keionen, esters, glycolen, zuren en basen
•  vorstbestendig tot -45°C
•  worteldoorgroeibestendig
•  milieuvriendelijk
•  levensduur van minimaal 30 jaar

 

*Let wel op met riet/bamboe buiten de folie. Tegen de nieuwe uitlopers van deze agressieve planten is zelfs Ecolan vijverfolie niet opgewassen!

Impressie

 

 

Accessoires

Accessoires:

Alu-profiel
Aluminium knelprofiel voor mechanische bevestiging van de folie aan diverse ondergronden, leverbaar in lengtes van 2.50 mtr.

Kunststof randbeschoeiing
HDPE systeem met palen en plinten.

Beschermdoek
300 grams PP vilt op rollen van 2.00 x 50.00 mtr. ter bescherming van de Ecolan folie tegen scherpe delen in de ondergrond. Prijzen per m2 beschermdoek op volle rollen.

 

Lijmen:

Contactlijm
Zwarte contactlijm voor het bevestigen van folie op folie of op ondergronden van hout, staal en beton.

Vulcanisator
Transparante secondenlijm voor het lijmen van plooien en details en voor het maken van naadverbindingen.

Multikit
Zwarte sealant voor de waterdichte afwerkingen van naadverbindingen en details, tevens geschikt voor het fixeren van folie op ondergronden van hout, staal, beton en het uitvoeren van reparaties.

Multitape
Dubbelzijdig tape als middel voor het bevestigen van de folie tegen ondergronden van hout, beton, staan en dergelijke.

Let op: gebruik bij het afwerken van naadverbindingen altijd multikit.

 

Gereedschappen:

Aandrukroller
Gelagerde siliconenroller voor goede verdeling van multikit.

Aandrukwieltjes
Kleine messing voor fijnere details

Rubberfolie schaar  

Kitpistool
Speciaal voor Ecolan multikit, geschikt voor 290 en 600ml verpakking.

Set stansmessen
Voor het maken van doorvoeringen van Ø15 tot 95m.

Systemen en prijzen

Systeem A

Ecolan rubber vijverfolie op voorraadrollen van 4.20 - 5.60 - 7.00 - 8.40 en 9.80 meter, deze rollen zijn voorzien van een meetlint.

Systeem B

Ecolan rubber vijverfolie in rechthoekige vellen, in iedere gewenste afmeting tot ca 3000 m².

 

 

Systeem C

Ecolan rubber vijverfolie, maatwerk volgens tekening of opmeting.

 

 

 

Systeem D

Ecolan rubber vijverfolie in vorm gelast.
Een vlakke bodem met rechtopstaande wanden, rechthoekig of rond gelast voor een bekleding zonder plooien.